Nem sokkal, de nőtt a munkanélküliek száma Szerbiában

2021. 04. 07., 19:00

A szerb Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal nyilvántartása szerint az országban pillanatnyilag 534.000 munkanélküli van. Számuk az év eleje óta enyhén emelkedett, évközi szinten a növekedési arány 3,9 százalék.

Zoran Martinović, a szolgálat igazgatója szerint várható volt, hogy valamelyest bővül a munkanélküliek tábora, mégpedig a bejelentett egyszeri állami támogatás miatt – írja a Magyar Szó.

A pénzügyminiszter korábban jelezte, hogy a minden nagykorú polgárnak járó 2x30 eurón kívül a munkanélküliek júniusban még 60 euróra számíthatnak, vagyis összesen 120 euróra az idén.

„A munkanélküliségi ráta így is 10 százalék alatt maradt, és összhangban van a kormány terveivel” – mondta Martinović, hozzátéve, hogy várják a kormánytól a munkanélküliek egyszeri támogatására vonatkozó utasításokat. Mint mondta, a jövőben a foglalkoztatási szolgálat minden kifizetést a Postatakarékon (Poštanska štedionica) keresztül szervez meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS