Nem sokkal, de nőtt a munkanélküliek száma Szerbiában

2021. 04. 07., 19:00

A szerb Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal nyilvántartása szerint az országban pillanatnyilag 534.000 munkanélküli van. Számuk az év eleje óta enyhén emelkedett, évközi szinten a növekedési arány 3,9 százalék.

Zoran Martinović, a szolgálat igazgatója szerint várható volt, hogy valamelyest bővül a munkanélküliek tábora, mégpedig a bejelentett egyszeri állami támogatás miatt – írja a Magyar Szó.

A pénzügyminiszter korábban jelezte, hogy a minden nagykorú polgárnak járó 2x30 eurón kívül a munkanélküliek júniusban még 60 euróra számíthatnak, vagyis összesen 120 euróra az idén.

„A munkanélküliségi ráta így is 10 százalék alatt maradt, és összhangban van a kormány terveivel” – mondta Martinović, hozzátéve, hogy várják a kormánytól a munkanélküliek egyszeri támogatására vonatkozó utasításokat. Mint mondta, a jövőben a foglalkoztatási szolgálat minden kifizetést a Postatakarékon (Poštanska štedionica) keresztül szervez meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS