Nehezen megy az áramszolgáltatók kiválasztása Romániában

2021. 01. 04., 11:30

A román energetikai minisztérium január 15-e után dönthet, hogy sürgősségi kormányrendelettel hosszabbítja meg azt a határidőt, ameddig a lakosság kiválaszthatja a legelőnyösebb ajánlattal kecsegtető áramszolgáltatót.

A határidő kitolásának lehetőségét Virgil Popescu energetikai miniszter vetette fel, miután ő maga sem kapott értesítést szolgáltatójától a január 1-jei energiapiaci liberalizációról, ahogyan a lakosság jelentős része sem – írja a Krónika.

„Azt szeretném, ha az emberek közvetlenül a versenypiacra kerülnének át, ami olcsóbb, és később, ha nem jutnak megállapodásra a szolgáltatókkal, ha nem történnek meg bizonyos dolgok, akkor legyenek az univerzális szolgáltatás piacán” – jelentette ki a miniszter, aki az energiapiac liberalizációjának halasztását nem tartja megoldásnak.

„Nem hiszem, hogy megoldás lenne a liberalizáció elhalasztása hat hónappal, mivel hat hónap után ugyanaz lenne a helyzet. Inkább meghosszabbítanánk a szolgáltatóválasztási határidőt, hogy ne csak január 31-éig lehessen szolgáltatót találni a versenypiacon” – mondta Virgil Popescu.

A határidő kitolásáról az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság dönthet, de nem zárható ki, hogy közbelép a kormány.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.