Ki folytatja a RegioJet-korszak után?

2020. 07. 24., 12:15

A RegioJet és a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) is mérlegeli, hogy jelentkezik-e a Pozsony–Dunaszerdahely– Komárom vasútvonalra meghirdetett új pályázatra.

A szlovák közlekedési minisztérium a tavalyi eljárás kudarca után a hét elején hirdetett új pályázatot a déli vasúti vonal üzemeltetésére. A verseny nyertese 2023-tól tíz évig gondoskodhat a közlekedésről ezen a szakaszon – írja az Új Szó.

„A RegioJet tájékozódik az új pályázati kör feltételeiről, és később döntünk arról, hogy részt veszünk-e a versenyenˮ – mondta Aleš Ondrůj, a vonalon jelenleg közlekedő cseh magán közlekedési társaság szóvivője.

Tomáš Kováč, a ZSSK szóvivője elmondta, ők is a pályázat feltételeivel ismerkednek, valószínű, hogy jelentkeznek a pályázatra.

A feltételek szerint 2023 januárjában indulhatnak el az új társaság szerelvényei, a RegioJet szerződése idén decemberben lejár. A tárca külföldi vállalatokkal is tárgyal arról, hogy a köztes időszakban ki üzemelteti majd a vonalat.

Egyelőre csak annyi biztos, hogy a RegioJet szerelvényei december 13-ig szállítják az utasokat Pozsony és Komárom között.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS