Ilyen ügyfelekre vadásznak a bankok Szlovákiában

2019. 09. 04., 12:30

A szlovákiai pénzintézetek a hirdetéseikben egyre alacsonyabb kamatozású hitelekkel vadásznak új ügyfeleikre. Érdemes azonban alaposan tanulmányozni a hitelnyújtás feltételeit.

A nyári hónapokban a szlovákiai pénzintézetek elsősorban a lakáshitelek kamatait csökkentették, ezzel próbálva előnyt szerezni az ügyfelekért folytatott egyre kíméletlenebb harcban – írja az Új Szó.

A pénzügyi elemzők szerint azonban az ügyfeleknek nem szabadna elhamarkodott döntéseket hozniuk. A reklámokban megjelenő kamatokhoz ugyanis többnyire csak azok jutnak hozzá, akik nem jelentenek kockázatot a banknak, vagyis elegendő és biztos bevételük van ahhoz, hogy ne okozzon számukra gondot a törlesztés.

A szlovákiai hitelpiacon ma már 1 százalékos kamatozású lakáskölcsönöket is kínálnak, ilyen alacsony kamatokra azonban általában csak a kiválasztottak számíthatnak.

A hitelpiacon a bankok elsősorban a tehetősebb ügyfelekért küzdenek meg egymással, olyanokra vadásznak, akiknek a havi nettó bevétele meghaladja az 1500 eurót, és több mint 20 ezer euró található a számlájukon”– nyilatkozta Petr Hechtberger pénzügyi elemző.

A hirdetésekben megjelenő kamatokat többnyire csak a hitelfedezetként szolgáló ingatlan értékének a 70 százalékáig folyósítják. Akik ennél nagyobb összeget igényelnek, azok 1 százalék körüli kamatra már csak akkor számíthatnak, ha a bevételeiket elég vonzónak találja a pénzintézet” – nyilatkozta Marián Búlik, az OVB Allfinanz Slovensko pénzügyi elemzője.

A bankok a kedvező hitelkamatokkal gyakran csak új ügyfeleket akarnak szerezni, akikre aztán annyi különféle banki szolgáltatást igyekeznek rátukmálni, amennyit csak bírnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 09:09:44
Több nagybank csökkentette az elmúlt hetekben a kamatait, így a lakáshiteleknél egyre több ajánlatot találhatunk 10 százalék alatti kamattal, de van már 8 százaléknál kisebb is. A folytatás azonban göröngyösebbé is válhat – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS