Ilyen ügyfelekre vadásznak a bankok Szlovákiában

2019. 09. 04., 12:30

A szlovákiai pénzintézetek a hirdetéseikben egyre alacsonyabb kamatozású hitelekkel vadásznak új ügyfeleikre. Érdemes azonban alaposan tanulmányozni a hitelnyújtás feltételeit.

A nyári hónapokban a szlovákiai pénzintézetek elsősorban a lakáshitelek kamatait csökkentették, ezzel próbálva előnyt szerezni az ügyfelekért folytatott egyre kíméletlenebb harcban – írja az Új Szó.

A pénzügyi elemzők szerint azonban az ügyfeleknek nem szabadna elhamarkodott döntéseket hozniuk. A reklámokban megjelenő kamatokhoz ugyanis többnyire csak azok jutnak hozzá, akik nem jelentenek kockázatot a banknak, vagyis elegendő és biztos bevételük van ahhoz, hogy ne okozzon számukra gondot a törlesztés.

A szlovákiai hitelpiacon ma már 1 százalékos kamatozású lakáskölcsönöket is kínálnak, ilyen alacsony kamatokra azonban általában csak a kiválasztottak számíthatnak.

A hitelpiacon a bankok elsősorban a tehetősebb ügyfelekért küzdenek meg egymással, olyanokra vadásznak, akiknek a havi nettó bevétele meghaladja az 1500 eurót, és több mint 20 ezer euró található a számlájukon”– nyilatkozta Petr Hechtberger pénzügyi elemző.

A hirdetésekben megjelenő kamatokat többnyire csak a hitelfedezetként szolgáló ingatlan értékének a 70 százalékáig folyósítják. Akik ennél nagyobb összeget igényelnek, azok 1 százalék körüli kamatra már csak akkor számíthatnak, ha a bevételeiket elég vonzónak találja a pénzintézet” – nyilatkozta Marián Búlik, az OVB Allfinanz Slovensko pénzügyi elemzője.

A bankok a kedvező hitelkamatokkal gyakran csak új ügyfeleket akarnak szerezni, akikre aztán annyi különféle banki szolgáltatást igyekeznek rátukmálni, amennyit csak bírnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS