Így nyúlják le a csalók a vállalkozók árukészletét

2019. 10. 10., 11:45

A technológiai fejlődéssel párhuzamosan a csalók a legapróbb részletekig kidolgozott stratégiákat dolgoznak ki a vállalkozók árujának és pénzének a lenyúlására – derül ki az Euler Hermes hitelbiztosító legfrissebb figyelmeztetőjéből.

„Az elmúlt időszakban több olyan csalással is találkoztunk, amelyeket azonos forgatókönyv alapján hajtottak végre. A vállalkozók átejtésére szakosodott bűnbandák már befutott, ismert cégek nevét használják fel arra, hogy a vállalkozókat becsapva, hozzájussanak az árujukhoz, amiért aztán természetesen nem fizetnek” – hívta fel a figyelmet Peter Mucina, az Euler Hermes képviselője.

A szlovákiai vállalkozók mellett hasonló tapasztalatokról számoltak be a magyarországi, csehországi és romániai vállalkozók is – írja az Új Szó.

Mucina példaként egy olyan csalót említett, aki egy ismert és megbízható francia cég nevében rendelt árut az általa megadott címre. A csaló még azt a fáradságot is vette, hogy létrehozzon egy hamis internetes honlapot az adott cég nevére, a kiszemelt szlovákiai vállalkozó így nem is kételkedett abban, hogy valóban az ismert francia céggel kommunikál.

Hogy csalásról van szó, arra már csak azt követően jött rá, hogy a fizetési határidő lejárta után sem jutott hozzá a pénzéhez, a csaló pedig egyszerűen felszívódott az árujával.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS