Így nyúlják le a csalók a vállalkozók árukészletét

2019. 10. 10., 11:45

A technológiai fejlődéssel párhuzamosan a csalók a legapróbb részletekig kidolgozott stratégiákat dolgoznak ki a vállalkozók árujának és pénzének a lenyúlására – derül ki az Euler Hermes hitelbiztosító legfrissebb figyelmeztetőjéből.

„Az elmúlt időszakban több olyan csalással is találkoztunk, amelyeket azonos forgatókönyv alapján hajtottak végre. A vállalkozók átejtésére szakosodott bűnbandák már befutott, ismert cégek nevét használják fel arra, hogy a vállalkozókat becsapva, hozzájussanak az árujukhoz, amiért aztán természetesen nem fizetnek” – hívta fel a figyelmet Peter Mucina, az Euler Hermes képviselője.

A szlovákiai vállalkozók mellett hasonló tapasztalatokról számoltak be a magyarországi, csehországi és romániai vállalkozók is – írja az Új Szó.

Mucina példaként egy olyan csalót említett, aki egy ismert és megbízható francia cég nevében rendelt árut az általa megadott címre. A csaló még azt a fáradságot is vette, hogy létrehozzon egy hamis internetes honlapot az adott cég nevére, a kiszemelt szlovákiai vállalkozó így nem is kételkedett abban, hogy valóban az ismert francia céggel kommunikál.

Hogy csalásról van szó, arra már csak azt követően jött rá, hogy a fizetési határidő lejárta után sem jutott hozzá a pénzéhez, a csaló pedig egyszerűen felszívódott az árujával.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS