Falusi házak vásárlásához segítenek fiatal párokat a Vajdaságban

2019. 02. 11., 11:45

Pályázatot hirdetnek fiatal házaspárok számára a Vajdaság területén falusi házak vásárlására. Ezenkívül továbbképzésre is jelentkezhetnek a női vállalkozók.

Falusi házak vásárlására az idén összesen 30 millió dinárral támogatják a fiatalokat, 30 pár jelentkezését várják a Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatán – írja a Magyar Szó.

Eddig mintegy 250 millió dinárt különítettek el erre a célra, és 218 nő vált falusi házak tulajdonosává – tette közzé Diana Milović, az intézet igazgatója.

A feltételek között szerepel, hogy az összeg, amelyre egy pár pályázhat, nem haladhatja meg az egymillió dinárt. A pályázati dokumentációt április 15-éig lehet átadni. A sikeres pályázók várhatóan június közepén írják alá a szerződéseket.

Diana Milović elmondta, hogy elemzések szerint a nemzeti kisebbséghez tartozó nők kétszeres hátrányban vannak, egyrészt azért, mert valamelyik nemzeti kisebbséghez tartoznak, másrészt azért, mert nők. A számukra kiírt pályázatra február 14-éig lehet jelentkezni. A rendelkezésre álló keret 2,7 millió dinár.

Az idén harmadik alkalommal szervezi meg a női vállalkozók támogatására irányuló képzést az intézet. A továbbképzésre olyan nők jelentkezését várják, akik vállalkozást szeretnének indítani, vagy fejleszteni szeretnék meglévő vállalkozásukat. Az érdeklődők május 15-éig jelentkezhetnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-28 20:10:00
„Akkor tudjuk felsővezetőként újra energizálni a munkatársakat, ha emberként is jelen vagyunk, és tudunk közösséget építeni magunk körül, egy olyan közösséget, ami megtartja, segíti, nem csak szakmailag, hanem lelkileg, mentálisan is a munkavállalókat. Újra kell tölteni a biztonság- és bizalomtankjaikat, mert csak feltöltődve lesznek lelkesíthetőek és ambiciózusak a változásra, a transzformációra” – írja Reguly Márta, a PwC Magyarország HR tanácsadási csapatának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS