Falusi házak vásárlásához segítenek fiatal párokat a Vajdaságban

2019. 02. 11., 11:45

Pályázatot hirdetnek fiatal házaspárok számára a Vajdaság területén falusi házak vásárlására. Ezenkívül továbbképzésre is jelentkezhetnek a női vállalkozók.

Falusi házak vásárlására az idén összesen 30 millió dinárral támogatják a fiatalokat, 30 pár jelentkezését várják a Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatán – írja a Magyar Szó.

Eddig mintegy 250 millió dinárt különítettek el erre a célra, és 218 nő vált falusi házak tulajdonosává – tette közzé Diana Milović, az intézet igazgatója.

A feltételek között szerepel, hogy az összeg, amelyre egy pár pályázhat, nem haladhatja meg az egymillió dinárt. A pályázati dokumentációt április 15-éig lehet átadni. A sikeres pályázók várhatóan június közepén írják alá a szerződéseket.

Diana Milović elmondta, hogy elemzések szerint a nemzeti kisebbséghez tartozó nők kétszeres hátrányban vannak, egyrészt azért, mert valamelyik nemzeti kisebbséghez tartoznak, másrészt azért, mert nők. A számukra kiírt pályázatra február 14-éig lehet jelentkezni. A rendelkezésre álló keret 2,7 millió dinár.

Az idén harmadik alkalommal szervezi meg a női vállalkozók támogatására irányuló képzést az intézet. A továbbképzésre olyan nők jelentkezését várják, akik vállalkozást szeretnének indítani, vagy fejleszteni szeretnék meglévő vállalkozásukat. Az érdeklődők május 15-éig jelentkezhetnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.
2022-05-21 15:38:11
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2022. május 20-án tartotta a kamarai választásokat, amelyen kimagaslóan sokan, az előzetes, nem hivatalos adatok szerint mintegy 79 ezren adták le voksukat. A részvétel közel kétszer akkora volt, mint a legutóbbi, 2017. évi kamarai választásokon.
2022-05-21 13:36:30
Javult a magyarok jövedelmi helyzete az idei első negyedévben a járvány legsúlyosabb időszakához képest, a kedvezőbb összkép ellenére azért sokan vannak, akik még hátrányban vannak, derül ki a K&H biztos jövő index – negyedéves rendszerességgel készülő – reprezentatív felméréséből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS