Falusi házak vásárlásához segítenek fiatal párokat a Vajdaságban

2019. 02. 11., 11:45

Pályázatot hirdetnek fiatal házaspárok számára a Vajdaság területén falusi házak vásárlására. Ezenkívül továbbképzésre is jelentkezhetnek a női vállalkozók.

Falusi házak vásárlására az idén összesen 30 millió dinárral támogatják a fiatalokat, 30 pár jelentkezését várják a Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatán – írja a Magyar Szó.

Eddig mintegy 250 millió dinárt különítettek el erre a célra, és 218 nő vált falusi házak tulajdonosává – tette közzé Diana Milović, az intézet igazgatója.

A feltételek között szerepel, hogy az összeg, amelyre egy pár pályázhat, nem haladhatja meg az egymillió dinárt. A pályázati dokumentációt április 15-éig lehet átadni. A sikeres pályázók várhatóan június közepén írják alá a szerződéseket.

Diana Milović elmondta, hogy elemzések szerint a nemzeti kisebbséghez tartozó nők kétszeres hátrányban vannak, egyrészt azért, mert valamelyik nemzeti kisebbséghez tartoznak, másrészt azért, mert nők. A számukra kiírt pályázatra február 14-éig lehet jelentkezni. A rendelkezésre álló keret 2,7 millió dinár.

Az idén harmadik alkalommal szervezi meg a női vállalkozók támogatására irányuló képzést az intézet. A továbbképzésre olyan nők jelentkezését várják, akik vállalkozást szeretnének indítani, vagy fejleszteni szeretnék meglévő vállalkozásukat. Az érdeklődők május 15-éig jelentkezhetnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS