Falusi házak vásárlásához segítenek fiatal párokat a Vajdaságban

2019. 02. 11., 11:45

Pályázatot hirdetnek fiatal házaspárok számára a Vajdaság területén falusi házak vásárlására. Ezenkívül továbbképzésre is jelentkezhetnek a női vállalkozók.

Falusi házak vásárlására az idén összesen 30 millió dinárral támogatják a fiatalokat, 30 pár jelentkezését várják a Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatán – írja a Magyar Szó.

Eddig mintegy 250 millió dinárt különítettek el erre a célra, és 218 nő vált falusi házak tulajdonosává – tette közzé Diana Milović, az intézet igazgatója.

A feltételek között szerepel, hogy az összeg, amelyre egy pár pályázhat, nem haladhatja meg az egymillió dinárt. A pályázati dokumentációt április 15-éig lehet átadni. A sikeres pályázók várhatóan június közepén írják alá a szerződéseket.

Diana Milović elmondta, hogy elemzések szerint a nemzeti kisebbséghez tartozó nők kétszeres hátrányban vannak, egyrészt azért, mert valamelyik nemzeti kisebbséghez tartoznak, másrészt azért, mert nők. A számukra kiírt pályázatra február 14-éig lehet jelentkezni. A rendelkezésre álló keret 2,7 millió dinár.

Az idén harmadik alkalommal szervezi meg a női vállalkozók támogatására irányuló képzést az intézet. A továbbképzésre olyan nők jelentkezését várják, akik vállalkozást szeretnének indítani, vagy fejleszteni szeretnék meglévő vállalkozásukat. Az érdeklődők május 15-éig jelentkezhetnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS