Ekkor készülnek el az első elektromos Daciák

2020. 01. 03., 14:30

Philippe Buros, a Renault Európáért felelős igazgatója bejelentette: két-három éven belül elkészülhetnek az első elektromos Daciák a mioveni-i üzemben.

Az autóipari társaság illetékese szerint a Dacia is megkapja mindazt, amit az elektromos autók terén kínál a Renault – írja a Krónika.

A Dacia megvásárlásánál a fő érv az ár-érték arány, és ennek a filozófiának egy része, hogy a Dacia átveszi a Renault-skálán rendelkezésre álló technológiát, ám kisebb késéssel.

„Minden márkának elektromossá kell válnia, mivel ez a trend. Úgy hiszem, hogy két-három éven belül elektromossá tesszük a Daciát” – nyilatkozta Philippe Buros.

„Amikor hozzáadunk 1000–1500 eurót az autóval járó költségekhez, ezt az összeget könnyebb benyelni, ha egy 100 ezer eurós autóról beszélünk. Azonban, ha egy gépkocsi 8000–9000 euróba kerül, akkor legalább 10 százalékos vagy nagyobb drágulásról beszélünk” – hangsúlyozta az igazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS