Állítólag nem kell aggódniuk a Fiat gyár dolgozóinak, de ők aggódnak

2019. 06. 17., 13:45

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) szerbiai vállalatának munkásai a nyár elejétől kollektív szabadságra mehetnek. Ez azonban nem jelenti a kragujevaci autógyár végét.

Az FCA vezetősége értesítette az alkalmazottakat: a szerb gazdasági minisztérium jóváhagyta, hogy az olasz autógyártó üzem fizetett szabadságra küldje az alkalmazottait, június 17-étől az év végéig – jelentette be Zoran Marković, a vállalat Önálló Szakszervezetének elnöke

A munkások ezek után is dolgoznak, de csak behívásra kell megjelenniük a munkahelyükön, a vállalat vezetősége ugyanis olyan döntést hozott, hogy az autógyártást a piaci igényekhez igazítja majd – írja a Magyar Szó.

„Ez nem jelenti a Fiat gyár végét, és nem is lehet összehasonlítani a helyzetet a Zastava automobili gyárral. A szabadság idején a munkások fizetése az elmúlt 12 hónap átlagfizetésének 65 százalékát teszi majd ki – mondta Marković, majd hozzátette, hogy a munkások megijedtek a döntéstől.

Elképzelhető, hogy augusztustól heti két-három napon át folyik majd a munka.

A szakszervezet elnöke rámutatott, hogy a vészharangokat már másfél évvel ezelőtt megkongatták, és egy olyan modell kidolgozására várnak, ami megoldja a gyár jelenlegi problémáit. Szavai szerint a kormány tagjai és a vállalat képviselői tárgyalásokat folytatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS