A szlovák kormány miniszterei közül egy magyar jövedelme volt a legnagyobb

2019. 07. 03., 12:30

Közzétették vagyonnyilatkozataikat Szlovákiában a kormánytagok. A legnagyobb jövedelemről a környezetvédelmi miniszter számolt be, a „legszegényebb” a kulturális tárca vezetője volt tavaly.

A szlovák kormány tagjai közül tavaly Sólymos László környezetvédelmi miniszter kereste a legtöbbet, az éves összbevétele 332 322 euró volt – írja a hirek.sk.

Sólymos köztisztviselőként 39 322 eurót keresett 2018-ban. Éves jövedelmének legnagyobb részét, 293 000 eurót az osztalékokból származó nyeresége tette ki, illetve eladott egy telket is.

A házastársi osztatlan közös tulajdon kategórián belül egy Pozsony-óvárosi lakást, egy házat, egy oroszvári kertet és telket, valamint egy Sukošanban (Horvátország) található lakást vallott be. A minimálbér összegének 35-szörösét meghaladó értékű ingóságok között más mellett banki megtakarításait, egy márkás karórát és a részvényeit tüntette fel.

A szlovák kormányban a második legjobban kereső miniszter 2018-ban Peter Gajdoš, a védelmi tárca vezetője volt 72 758 eurós összbevétellel. A harmadik helyen Peter Kažimír pénzügyminiszter szerepelt, 69 487 eurós keresettel.

Az adatok a politikusok vagyonbevallásaiból származnak, amelyeket a parlament weboldalán tettek közzé.

A kormánytagok közül a legkevesebbet Ľubica Laššáková kulturális miniszter kereste, összesen 28 764 eurót. Más jövedelmeket nem tüntetett fel.

Nála valamivel magasabb volt Gál Gábor igazságügy-miniszter jövedelme. Állami tisztsége ellátása által 33 228 eurót keresett tavaly. A vagyonbevallása szerint több galántai ingatlannak a társtulajdonosa, továbbá két apartmanja van a horvátországi Sukošan községben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS