A nagy európai gazdaságokra figyel Szlovákia

2020. 04. 15., 17:30

Ezen a héten még érvényben maradnak a hatályos óvintézkedések Szlovákiában. A hét végéig kidolgozzák azt a tervezetet, amely meghatározza, hogy milyen feltételekkel nyithatnak ki fokozatosan az eddig zárva tartott boltok és vállalkozások.

Igor Matovič szlovák kormányfő szerint szakértők, és nem politikusok fogják kidolgozni a hét végéig azt a pontos menetrendet, amely alapján a következő hetekben fokozatosan kinyitják az eddig bezárt boltokat, vállalkozásokat – írja az Új Szó.

„Itt a szakértelmet, s nem a politikát kell előnyben részesíteni. Mindenesetre olyan kis üzletek nyílnak csak ki legelőször, ahol minimalizálni tudjuk a fertőzés veszélyét” – mondta a miniszterelnök.

A szakértők által kidolgozott jegyzék azt is tartalmazza majd, mikor kell haladéktalanul bezárni az üzleteket, ha ismét megugrana a fertőzöttek száma.

„Az ország gazdasága jelenleg hetven százalékon üzemel, főleg az export visszaesésének következtében. Azzal, hogy megnyitjuk a kisebb üzleteket, nem fogjuk rákényszeríteni a németeket, hogy vegyenek több Volkswagent. A gazdaság húzóágazata, az autóipar nem azért állt le, mert a gyárakban félnének a vírustól, hanem azért, mert az egész konszern leállt, mert egész Európában baj van a gazdasággal” – mondta a miniszterelnök.

Eduard Heger pénzügyminiszter szerint Szlovákiának a nagy európai gazdaságokat kell figyelnie.

„Jelenleg az első fázisban vagyunk, ami annyit jelent, hogy külföldön csökkent a termékeink iránt a kereslet, ugyanis a nagyobb országok gazdaságait is negatívan sújtják a járványellenes óvintézkedések” – mondta Heger.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS