2100 céget jegyeztek be egy récsei panelházba

2019. 08. 16., 12:30

Rohamosan nő Szlovákiában a kereslet a cégek körében a virtuális székhelyek iránt – derül ki a Bisnode Slovensko tanácsadó társaság elemzéséből.

Csak az elmúlt fél évben több mint 8 ezerrel nőtt azon szlovákiai cégek száma, amelyek virtuális székhelyen vannak bejegyezve – írja az Új Szó.

„Míg az elmúlt év végén 39,8 ezer ilyen társaság volt az országban, június végén már 48 ezer. Ez a 283 ezer szlovákiai cég nagyjából 17 százalékának felel meg” – nyilatkozta Petra Štěpánová, a Bisnode elemzője.

A tíz legkihasználtabb virtuális székhely közül hét Pozsonyban található, akad azonban egy-egy kassai, besztercebányai és párkányi cím is. A legtöbb céget, több mint 2100-at, egy récsei panelházban található címre jegyeztek be.

„A virtuális székhelyek iránti kereslet Szlovákia többi régiójában is nőtt, ami az egyszemélyes kft.-k növekvő számával magyarázható. Ez utóbbiaknak többnyire nincsenek saját irodáik, így rászorulnak a virtuális székhelyre” – tette hozzá Štěpánová.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS