2100 céget jegyeztek be egy récsei panelházba

2019. 08. 16., 12:30

Rohamosan nő Szlovákiában a kereslet a cégek körében a virtuális székhelyek iránt – derül ki a Bisnode Slovensko tanácsadó társaság elemzéséből.

Csak az elmúlt fél évben több mint 8 ezerrel nőtt azon szlovákiai cégek száma, amelyek virtuális székhelyen vannak bejegyezve – írja az Új Szó.

„Míg az elmúlt év végén 39,8 ezer ilyen társaság volt az országban, június végén már 48 ezer. Ez a 283 ezer szlovákiai cég nagyjából 17 százalékának felel meg” – nyilatkozta Petra Štěpánová, a Bisnode elemzője.

A tíz legkihasználtabb virtuális székhely közül hét Pozsonyban található, akad azonban egy-egy kassai, besztercebányai és párkányi cím is. A legtöbb céget, több mint 2100-at, egy récsei panelházban található címre jegyeztek be.

„A virtuális székhelyek iránti kereslet Szlovákia többi régiójában is nőtt, ami az egyszemélyes kft.-k növekvő számával magyarázható. Ez utóbbiaknak többnyire nincsenek saját irodáik, így rászorulnak a virtuális székhelyre” – tette hozzá Štěpánová.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-25 12:41:00
A munkaviszony létrejöttéhez írásba foglalt munkaszerződés szükséges. Időről-időre előfordul azonban, hogy a munkaszerződés írásba foglalása valamely okból elmarad. Ez minden esetben azt jelenti, hogy nem áll fenn a munkaviszony? Milyen következményei vannak, ha elmarad a munkaszerződés írásba foglalása? A kérdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS