Szövetségre léptek Magyarország legnagyobb hitelközvetítői

2022. 02. 25., 14:54

A legnagyobb független pénzügyi közvetítők együttműködésével megalakult a Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetsége (FPKOSZ). A Szövetség alapító tagjai a Bankmonitor, C&I Hitelnet, Finex, a Duna House képviseletében a Hitelcentrum Kft, az Otthon Centrum képviseletében a HC Központ Kft és az OVB. A társulás küldetése, hogy növelje a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacának átláthatóságát és az ügyfelek bizalmát, elégedettségét.

A hazai pénzügyi szektorban a független hitelközvetítők jelentős volument fednek le. A szektorban működő vállalkozások száma megközelíti a 350-et, akik az értékesített jelzáloghitelek közel 50 százalékát bonyolítják le évről évre. Tavaly összesen 1300 milliárd forint jelzáloghitel realizálódott Magyarországon az MNB tényadatai alapján, ami 2020-hoz képest 40 százalékos növekedést jelent a hitelpiacon. Ezt alapul véve a független hitelközvetítők közel 600 milliárd forgalmat generáltak 2021-ben a jelzáloghitel-piacon.

Az FPKOSZ összefogja azokat a pénzügyi szolgáltatás közvetítői területen tevékenykedő független szakembereket és gazdálkodó szervezeteket, akiknek fő célja, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsák ügyfeleiknek, miközben a lakossági pénzügyi szolgáltatást közvetítők szakmai érdekeit is védik Magyarországon. Mindezt úgy, hogy hivatásukat elkötelezetten és etikusan végzik, megfelelve a folyamatosan változó szabályozási és gazdasági környezetnek.

„A szövetség működésének alapértéke az etikus ügyfélkiszolgálás. Így küldetésünket is e norma alapján fogalmaztuk meg, miszerint növeljük a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacának átláthatóságát és az ügyfelek bizalmát, elégedettségét. Az együttműködésnek köszönhetően hatékonyabban tudunk egyeztetni a pénzintézetekkel és a Magyar Nemzeti Bankkal közösen ügyfeleink érdekeinek védelmében” – nyilatkozta Fülöp Krisztián, a szövetség elnöke, a Duna House Pénzügyek vezetője.  – A társulás emellett bátorítja az innovatív üzleti megoldások megalkotását és a képzési tevékenység fejlesztését, fórumot biztosít az új gondolatok és az üzleti kapcsolatépítés számára, valamint véleményt formál jogalkotási és szabályozási kérdésekről.”

A szövetség a lakossági hitelekkel, hitelezési tevékenységgel, tagjai tevékenységi körébe tartozó pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatosan a jövőben rendszeres tájékoztatást ad a lakosság, a pénzintézetek és sajtó munkatársai számára.

Az alapító tagok a szövetség elnökének Fülöp Krisztiánt, a Duna House Pénzügyek vezetőjét választották meg. Az elnökségben helyet foglal még Bánfalvi László (HC Központ Kft., Otthon Centrum), dr. Lukácsy Gergő (Winkler, Barna & Társai Ügyvédi Iroda), Eckert László (Financial Expert Országos Hiteliroda Hálózat Kft., Finex), Fitos Szilárd (C&I Hitelnet Pénzügyi Szolgáltató és Tanácsadó Kft.), dr. Lutz Adrienn (OVB Vermögensberatung Általános Biztosítási és Pénzügyi Szolgáltató Kft.) és Sándorfi Balázs (Bankmonitor Partner Kft.). A jövőben a szövetség dinamikus bővülése várható, több jelentős hitelpiaci szereplő jelezte már csatlakozási szándékát.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS