Szövetségre léptek Magyarország legnagyobb hitelközvetítői

2022. 02. 25., 14:54

A legnagyobb független pénzügyi közvetítők együttműködésével megalakult a Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetsége (FPKOSZ). A Szövetség alapító tagjai a Bankmonitor, C&I Hitelnet, Finex, a Duna House képviseletében a Hitelcentrum Kft, az Otthon Centrum képviseletében a HC Központ Kft és az OVB. A társulás küldetése, hogy növelje a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacának átláthatóságát és az ügyfelek bizalmát, elégedettségét.

A hazai pénzügyi szektorban a független hitelközvetítők jelentős volument fednek le. A szektorban működő vállalkozások száma megközelíti a 350-et, akik az értékesített jelzáloghitelek közel 50 százalékát bonyolítják le évről évre. Tavaly összesen 1300 milliárd forint jelzáloghitel realizálódott Magyarországon az MNB tényadatai alapján, ami 2020-hoz képest 40 százalékos növekedést jelent a hitelpiacon. Ezt alapul véve a független hitelközvetítők közel 600 milliárd forgalmat generáltak 2021-ben a jelzáloghitel-piacon.

Az FPKOSZ összefogja azokat a pénzügyi szolgáltatás közvetítői területen tevékenykedő független szakembereket és gazdálkodó szervezeteket, akiknek fő célja, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsák ügyfeleiknek, miközben a lakossági pénzügyi szolgáltatást közvetítők szakmai érdekeit is védik Magyarországon. Mindezt úgy, hogy hivatásukat elkötelezetten és etikusan végzik, megfelelve a folyamatosan változó szabályozási és gazdasági környezetnek.

„A szövetség működésének alapértéke az etikus ügyfélkiszolgálás. Így küldetésünket is e norma alapján fogalmaztuk meg, miszerint növeljük a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacának átláthatóságát és az ügyfelek bizalmát, elégedettségét. Az együttműködésnek köszönhetően hatékonyabban tudunk egyeztetni a pénzintézetekkel és a Magyar Nemzeti Bankkal közösen ügyfeleink érdekeinek védelmében” – nyilatkozta Fülöp Krisztián, a szövetség elnöke, a Duna House Pénzügyek vezetője.  – A társulás emellett bátorítja az innovatív üzleti megoldások megalkotását és a képzési tevékenység fejlesztését, fórumot biztosít az új gondolatok és az üzleti kapcsolatépítés számára, valamint véleményt formál jogalkotási és szabályozási kérdésekről.”

A szövetség a lakossági hitelekkel, hitelezési tevékenységgel, tagjai tevékenységi körébe tartozó pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatosan a jövőben rendszeres tájékoztatást ad a lakosság, a pénzintézetek és sajtó munkatársai számára.

Az alapító tagok a szövetség elnökének Fülöp Krisztiánt, a Duna House Pénzügyek vezetőjét választották meg. Az elnökségben helyet foglal még Bánfalvi László (HC Központ Kft., Otthon Centrum), dr. Lukácsy Gergő (Winkler, Barna & Társai Ügyvédi Iroda), Eckert László (Financial Expert Országos Hiteliroda Hálózat Kft., Finex), Fitos Szilárd (C&I Hitelnet Pénzügyi Szolgáltató és Tanácsadó Kft.), dr. Lutz Adrienn (OVB Vermögensberatung Általános Biztosítási és Pénzügyi Szolgáltató Kft.) és Sándorfi Balázs (Bankmonitor Partner Kft.). A jövőben a szövetség dinamikus bővülése várható, több jelentős hitelpiaci szereplő jelezte már csatlakozási szándékát.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-28 19:20:00
A digitális évtized helyzetéről szóló első jelentés átfogó képet ad arról, hogy milyen eredmények születtek a digitális átállás megvalósítása terén, és mennyire sikerült elősegíteni, hogy az Unió digitális szempontból szuverénebbé, reziliensebbé és versenyképesebbé váljon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS