Ismét Kelet-Közép-Európa élére állt az Erste Csoport privátbankja

2020. 11. 13., 11:30

Sorozatban hetedik alkalommal ítélte oda az Erste Csoportnak a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díjat a The Banker és a PWM magazin az idén.

Az Erste Csoport nyerte a The Banker magazin és a PWM (Professional Wealth Management) vagyonkezelési magazin legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díját 2020-ban. Emellett az Erste Private Banking kapta a Financial Times Csoporthoz tartozó két szakmai folyóirattól a legjobb ausztriai privátbanknak járó díjat 2020-ban.

„Új, csak a privátbanki üzletágban kínált befektetési termékekkel és szolgáltatásokkal bővítettük a palettát, különös tekintettel a diszkrecionális portfóliókezelésre és az ESG-megoldásokra” – mondta Michael Tröthann, a kelet-közép-európai lakossági értékesítési és üzletfejlesztési divízió vezetője.

„A pandémia miatti lezárások időszakában a széles körben elismert digitális banki platformunk, George rekordszámú tranzakciót kezelt, a kereskedési rendszerünk szintén hibátlanul teljesített a megnövekedett használat mellett is” – húzta alá. „A válság tovább erősítette eltökéltségünket, hogy a digitális átalakulás úttörői maradjunk, külön figyelve tanácsadói eszközeink és folyamataink digitális minőségének fejlesztésére” – tette hozzá Michael Tröthann.

A legjobb privátbank Kelet-Közép-Európában

Az Erste Private Banking vagyonkezelési szolgáltatások teljes skáláját kínálja kiterjedt regionális tevekénységén keresztül, hiszen hat országban – Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – van jelen. Mintegy húszezer privátbanki ügyfele számára nyújt szolgáltatásokat a régiós és a világ egyéb piacain. 2019-ben minden kelet-közép-európai piacon a portfóliók újrarendezése volt a fő feladat. A befektetések éves összehasonlításban 10,3 százalékkal növelték a kezelt vagyont.

A legjobb privátbank Ausztriában

Az Erste Private Banking az idén immár hatodik alkalommal nyerte el a „Legjobb Privátbank Ausztriában” díjat. „Az Erste Private Banking Austria az ügyfelek pénzügyi igényeihez szabja szolgáltatásait, és támogatja őket egyéni pénzügyi céljaik elérésben” – jelentette ki Roland Jacubetz, az ausztriai privátbanki és vagyonkezelési üzletág vezetője. „Tanácsadóink egy privátbank átfogó, személyre szóló szolgáltatásait kínálják, ami ugyanakkor egy nemzetközileg is sikeres pénzügyi csoport által garantált biztonsággal és sokszínűséggel párosul” – tette hozzá.

A The Banker és a PWM globális privátbanki díja

A díjakat odaítélő bizottság 15 vezető iparági szakemberből állt, akik több mint 120 privátbank eredményeit vetették össze olyan alapadatok segítségével, mint például a portfóliókezelés, az eszközallokáció, a kockázatkezelés, diverzitás, növekedési stratégiák, ügyfélszolgálat, fenntarthatósági és társadalmi célú befektetések, üzleti modell, utódlástervezés, emberbaráti szolgáltatások, munkaerő-megtartás, privátbankárok oktatása és képzése. Valamint a koronavírus-járványra adott üzletfolytonossági intézkedések, és végül, de nem utolsósorban, az innováció.

Elismerés az Erste Bank Hungary privátbanki üzletágának

Az Erste Csoport nemzetközi elismerései mellett az Erste Bank Hungary privátbanki üzletágának teljesítményét a hazai privátbanki szakma díjazta. A Blochamps Capital privátbanki tanácsadó szervezésében megrendezett Private Banking Hungary díjátadón az OTP Private Bankinggel holtversenyben az Erste Bank kiérdemelte az „Év Magyar Privátbanki Szolgáltatója” címet.

„Az elmúlt hónapok tőkepiaci turbulenciája ismét rávilágította diverzifikáció fontosságára, melyhez nagyon jól jött, hogy tavaly átálltunk a Multi Advisor Modellre, amelyben az Erste egy teljes szakértői csapatot bocsát ügyfelei rendelkezésére, akik személyre szabott portfólió kialakítása mellett folyamatosan rendelkezésre állnak, és szállítják a befektetési ötleteket” – mondta Somlai László, az Erste Bank privátbanki vezetője.

„A magyarországi Erste-csoport által kezelt befektetések értéke szeptember végén meghaladta a 2000 milliárd forintot, amely 9 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest” – tette hozzá Somlai László.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-16 14:10:00
A Miniszterelnökség Monitoring és Értékelési Főosztálya megbízásából elkészült a „Zöldinfrastruktúra útmutató”, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a támogatást igénylőknek (elsősorban önkormányzatoknak) a területükön jelentkező környezeti és klímakockázatok azonosításában, és a problémák természetalapú, zöld és kékinfrastruktúra létrehozásával történő megoldásában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS