Ismét Kelet-Közép-Európa élére állt az Erste Csoport privátbankja

2020. 11. 13., 11:30

Sorozatban hetedik alkalommal ítélte oda az Erste Csoportnak a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díjat a The Banker és a PWM magazin az idén.

Az Erste Csoport nyerte a The Banker magazin és a PWM (Professional Wealth Management) vagyonkezelési magazin legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díját 2020-ban. Emellett az Erste Private Banking kapta a Financial Times Csoporthoz tartozó két szakmai folyóirattól a legjobb ausztriai privátbanknak járó díjat 2020-ban.

„Új, csak a privátbanki üzletágban kínált befektetési termékekkel és szolgáltatásokkal bővítettük a palettát, különös tekintettel a diszkrecionális portfóliókezelésre és az ESG-megoldásokra” – mondta Michael Tröthann, a kelet-közép-európai lakossági értékesítési és üzletfejlesztési divízió vezetője.

„A pandémia miatti lezárások időszakában a széles körben elismert digitális banki platformunk, George rekordszámú tranzakciót kezelt, a kereskedési rendszerünk szintén hibátlanul teljesített a megnövekedett használat mellett is” – húzta alá. „A válság tovább erősítette eltökéltségünket, hogy a digitális átalakulás úttörői maradjunk, külön figyelve tanácsadói eszközeink és folyamataink digitális minőségének fejlesztésére” – tette hozzá Michael Tröthann.

A legjobb privátbank Kelet-Közép-Európában

Az Erste Private Banking vagyonkezelési szolgáltatások teljes skáláját kínálja kiterjedt regionális tevekénységén keresztül, hiszen hat országban – Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – van jelen. Mintegy húszezer privátbanki ügyfele számára nyújt szolgáltatásokat a régiós és a világ egyéb piacain. 2019-ben minden kelet-közép-európai piacon a portfóliók újrarendezése volt a fő feladat. A befektetések éves összehasonlításban 10,3 százalékkal növelték a kezelt vagyont.

A legjobb privátbank Ausztriában

Az Erste Private Banking az idén immár hatodik alkalommal nyerte el a „Legjobb Privátbank Ausztriában” díjat. „Az Erste Private Banking Austria az ügyfelek pénzügyi igényeihez szabja szolgáltatásait, és támogatja őket egyéni pénzügyi céljaik elérésben” – jelentette ki Roland Jacubetz, az ausztriai privátbanki és vagyonkezelési üzletág vezetője. „Tanácsadóink egy privátbank átfogó, személyre szóló szolgáltatásait kínálják, ami ugyanakkor egy nemzetközileg is sikeres pénzügyi csoport által garantált biztonsággal és sokszínűséggel párosul” – tette hozzá.

A The Banker és a PWM globális privátbanki díja

A díjakat odaítélő bizottság 15 vezető iparági szakemberből állt, akik több mint 120 privátbank eredményeit vetették össze olyan alapadatok segítségével, mint például a portfóliókezelés, az eszközallokáció, a kockázatkezelés, diverzitás, növekedési stratégiák, ügyfélszolgálat, fenntarthatósági és társadalmi célú befektetések, üzleti modell, utódlástervezés, emberbaráti szolgáltatások, munkaerő-megtartás, privátbankárok oktatása és képzése. Valamint a koronavírus-járványra adott üzletfolytonossági intézkedések, és végül, de nem utolsósorban, az innováció.

Elismerés az Erste Bank Hungary privátbanki üzletágának

Az Erste Csoport nemzetközi elismerései mellett az Erste Bank Hungary privátbanki üzletágának teljesítményét a hazai privátbanki szakma díjazta. A Blochamps Capital privátbanki tanácsadó szervezésében megrendezett Private Banking Hungary díjátadón az OTP Private Bankinggel holtversenyben az Erste Bank kiérdemelte az „Év Magyar Privátbanki Szolgáltatója” címet.

„Az elmúlt hónapok tőkepiaci turbulenciája ismét rávilágította diverzifikáció fontosságára, melyhez nagyon jól jött, hogy tavaly átálltunk a Multi Advisor Modellre, amelyben az Erste egy teljes szakértői csapatot bocsát ügyfelei rendelkezésére, akik személyre szabott portfólió kialakítása mellett folyamatosan rendelkezésre állnak, és szállítják a befektetési ötleteket” – mondta Somlai László, az Erste Bank privátbanki vezetője.

„A magyarországi Erste-csoport által kezelt befektetések értéke szeptember végén meghaladta a 2000 milliárd forintot, amely 9 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest” – tette hozzá Somlai László.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS