Ismét Kelet-Közép-Európa élére állt az Erste Csoport privátbankja

2020. 11. 13., 11:30

Sorozatban hetedik alkalommal ítélte oda az Erste Csoportnak a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díjat a The Banker és a PWM magazin az idén.

Az Erste Csoport nyerte a The Banker magazin és a PWM (Professional Wealth Management) vagyonkezelési magazin legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díját 2020-ban. Emellett az Erste Private Banking kapta a Financial Times Csoporthoz tartozó két szakmai folyóirattól a legjobb ausztriai privátbanknak járó díjat 2020-ban.

„Új, csak a privátbanki üzletágban kínált befektetési termékekkel és szolgáltatásokkal bővítettük a palettát, különös tekintettel a diszkrecionális portfóliókezelésre és az ESG-megoldásokra” – mondta Michael Tröthann, a kelet-közép-európai lakossági értékesítési és üzletfejlesztési divízió vezetője.

„A pandémia miatti lezárások időszakában a széles körben elismert digitális banki platformunk, George rekordszámú tranzakciót kezelt, a kereskedési rendszerünk szintén hibátlanul teljesített a megnövekedett használat mellett is” – húzta alá. „A válság tovább erősítette eltökéltségünket, hogy a digitális átalakulás úttörői maradjunk, külön figyelve tanácsadói eszközeink és folyamataink digitális minőségének fejlesztésére” – tette hozzá Michael Tröthann.

A legjobb privátbank Kelet-Közép-Európában

Az Erste Private Banking vagyonkezelési szolgáltatások teljes skáláját kínálja kiterjedt regionális tevekénységén keresztül, hiszen hat országban – Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – van jelen. Mintegy húszezer privátbanki ügyfele számára nyújt szolgáltatásokat a régiós és a világ egyéb piacain. 2019-ben minden kelet-közép-európai piacon a portfóliók újrarendezése volt a fő feladat. A befektetések éves összehasonlításban 10,3 százalékkal növelték a kezelt vagyont.

A legjobb privátbank Ausztriában

Az Erste Private Banking az idén immár hatodik alkalommal nyerte el a „Legjobb Privátbank Ausztriában” díjat. „Az Erste Private Banking Austria az ügyfelek pénzügyi igényeihez szabja szolgáltatásait, és támogatja őket egyéni pénzügyi céljaik elérésben” – jelentette ki Roland Jacubetz, az ausztriai privátbanki és vagyonkezelési üzletág vezetője. „Tanácsadóink egy privátbank átfogó, személyre szóló szolgáltatásait kínálják, ami ugyanakkor egy nemzetközileg is sikeres pénzügyi csoport által garantált biztonsággal és sokszínűséggel párosul” – tette hozzá.

A The Banker és a PWM globális privátbanki díja

A díjakat odaítélő bizottság 15 vezető iparági szakemberből állt, akik több mint 120 privátbank eredményeit vetették össze olyan alapadatok segítségével, mint például a portfóliókezelés, az eszközallokáció, a kockázatkezelés, diverzitás, növekedési stratégiák, ügyfélszolgálat, fenntarthatósági és társadalmi célú befektetések, üzleti modell, utódlástervezés, emberbaráti szolgáltatások, munkaerő-megtartás, privátbankárok oktatása és képzése. Valamint a koronavírus-járványra adott üzletfolytonossági intézkedések, és végül, de nem utolsósorban, az innováció.

Elismerés az Erste Bank Hungary privátbanki üzletágának

Az Erste Csoport nemzetközi elismerései mellett az Erste Bank Hungary privátbanki üzletágának teljesítményét a hazai privátbanki szakma díjazta. A Blochamps Capital privátbanki tanácsadó szervezésében megrendezett Private Banking Hungary díjátadón az OTP Private Bankinggel holtversenyben az Erste Bank kiérdemelte az „Év Magyar Privátbanki Szolgáltatója” címet.

„Az elmúlt hónapok tőkepiaci turbulenciája ismét rávilágította diverzifikáció fontosságára, melyhez nagyon jól jött, hogy tavaly átálltunk a Multi Advisor Modellre, amelyben az Erste egy teljes szakértői csapatot bocsát ügyfelei rendelkezésére, akik személyre szabott portfólió kialakítása mellett folyamatosan rendelkezésre állnak, és szállítják a befektetési ötleteket” – mondta Somlai László, az Erste Bank privátbanki vezetője.

„A magyarországi Erste-csoport által kezelt befektetések értéke szeptember végén meghaladta a 2000 milliárd forintot, amely 9 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest” – tette hozzá Somlai László.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-30 10:22:19
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szabályai között a feltételek nem teljesítése esetén fizetendő büntetőkamatok mértéke irreálisan magassá vált, ezért a kormány új rendeletében ezeket 5 százalékban maximálja.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS