Az Erste Csoport lett a legjobb privátbank Kelet-Közép-Európában, Ausztriában és Horvátországban

2021. 11. 09., 10:45

Sorozatban nyolcadik alkalommal ítélte oda az Erste Csoportnak a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díjat a The Banker és a PWM magazin az idén. Az Erste Private Banking nyerte a „Legjobb Privátbank Ausztriában 2021-ben“ és a „Legjobb Privátbank Horvátországban 2021-ben“ elismeréseket is.

Az Erste Csoport nyerte a The Banker magazin és a PWM (Professional Wealth Management) vagyonkezelési magazin legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díját 2021-ben. Az Erste Csoport sorozatban nyolcadik alkalommal hozta el az elismerést a Global Private Banking Awards versenyen. Emellett az Erste Private Banking kapta a Financial Times Csoporthoz tartozó két szakmai folyóirattól a legjobb ausztriai és a legjobb horvátországi privátbanknak járó díjat 2021-ben.

A legjobb privátbank Kelet-Közép-Európában

Az Erste Private Banking vagyonkezelési szolgáltatások teljes skáláját kínálja kiterjedt regionális tevékenységén keresztül, hiszen hat országban – Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – van jelen. Jelenleg 144 privátbankár szolgál ki mintegy 21 ezer privátbanki ügyfelet. A befektetések értéke eléri a 27,5 milliárd eurót. 2021-ben az üzletág egyik fő feladata a rendkívül sikeres aktív portfóliókezelés továbbfejlesztése és erősítése volt.

„A vártnál is jobb eredményeket hozott, hogy a nagymértékben egyénre szabható vagyonkezelési megoldásokra összpontosítottunk. Száz százalékban igazunk volt, amikor a technológiai szektorra, a fogyasztási cikkekre és a fenntartható befektetésekre fókuszáltunk, és ezzel igen vonzó megtérülést tudtunk biztosítani ügyfeleink számára. Ennek eredményeként az eszközvolumen nagymértékben nőtt az egész régióban” – mondta Maximilian Clary, a privátbanki és vagyonkezelési üzletág vezetője.

A legjobb privátbank Ausztriában

„Fantasztikus teljesítményt nyújtott minden privátbankárunk, valamint a többi kolléga az Erste fiókhálózatában, a vagyonkezelési üzletágban, a termékmenedzsment területén és a backoffice-ban is. Nélkülük nem érhettük volna el ezeket az eredményeket. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a munkában. Az, hogy sorozatban hatodik alkalommal nyertük el ezt a díjat, megerősíti, hogy sok mindent jól csináltunk. Ugyanakkor a legjobbnak lenni azt is jelenti, hogy folyamatosan fejlődnünk és javulnunk kell” – tette hozzá Maximilian Clary.

A legjobb privátbank Horvátországban

„Az Erste Horvátországban nyújtott privátbanki szolgáltatásainak elismerése, hogy immár negyedik alkalommal nyertük el ezt a díjat. A pandémia ismét rávilágított, hogy kiváló ügyfélszolgálatunk, testreszabott befektetési termékeink és egyénközpontú megközelítésünk még a nehéz időkben is sikereket eredményezhet” – fogalmazott Kristina Buconjic, az EBC privátbanki vezetője.

Multi Advisor Modell segíti a magyarországi befektetőket

„Az Erste Bank tapasztalatai szerint Magyarországon az elmúlt két évben jelentősen nőtt az érdeklődés a kockázatos eszközök iránt, egy év alatt lényegében duplájára emelkedett a direkt részvénytípusú befektetések aránya. Ehhez nagyon jól jött az Erste vagyonkezelési üzletágánál még a pandémia előtt bevezetett Multi Advisor Modell, amelyben egy teljes szakértői csapat áll a privátbanki ügyfelek rendelkezésére és szállítja a befektetési ötleteket” – ismertette Somlai László, az Erste Private Banking vezetője.

Global Private Banking Awards

A díjakat odaítélő bizottság 15 vezető iparági szakemberből állt, akik több mint 120 privátbank eredményeit vetették össze olyan alapadatok segítségével, mint például a portfóliókezelés, az eszközallokáció, a kockázatkezelés, diverzitás, növekedési stratégiák, ügyfélszolgálat, fenntarthatósági és társadalmi célú befektetések, üzleti modell, utódlástervezés, emberbaráti szolgáltatások, munkaerő-megtartás, privátbankárok oktatása és képzése. Valamint a koronavírus-járványra adott üzletfolytonossági intézkedések, és végül, de nem utolsósorban, az innováció.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS