Az Erste Csoport lett a legjobb privátbank Kelet-Közép-Európában, Ausztriában és Horvátországban

2021. 11. 09., 10:45

Sorozatban nyolcadik alkalommal ítélte oda az Erste Csoportnak a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díjat a The Banker és a PWM magazin az idén. Az Erste Private Banking nyerte a „Legjobb Privátbank Ausztriában 2021-ben“ és a „Legjobb Privátbank Horvátországban 2021-ben“ elismeréseket is.

Az Erste Csoport nyerte a The Banker magazin és a PWM (Professional Wealth Management) vagyonkezelési magazin legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díját 2021-ben. Az Erste Csoport sorozatban nyolcadik alkalommal hozta el az elismerést a Global Private Banking Awards versenyen. Emellett az Erste Private Banking kapta a Financial Times Csoporthoz tartozó két szakmai folyóirattól a legjobb ausztriai és a legjobb horvátországi privátbanknak járó díjat 2021-ben.

A legjobb privátbank Kelet-Közép-Európában

Az Erste Private Banking vagyonkezelési szolgáltatások teljes skáláját kínálja kiterjedt regionális tevékenységén keresztül, hiszen hat országban – Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – van jelen. Jelenleg 144 privátbankár szolgál ki mintegy 21 ezer privátbanki ügyfelet. A befektetések értéke eléri a 27,5 milliárd eurót. 2021-ben az üzletág egyik fő feladata a rendkívül sikeres aktív portfóliókezelés továbbfejlesztése és erősítése volt.

„A vártnál is jobb eredményeket hozott, hogy a nagymértékben egyénre szabható vagyonkezelési megoldásokra összpontosítottunk. Száz százalékban igazunk volt, amikor a technológiai szektorra, a fogyasztási cikkekre és a fenntartható befektetésekre fókuszáltunk, és ezzel igen vonzó megtérülést tudtunk biztosítani ügyfeleink számára. Ennek eredményeként az eszközvolumen nagymértékben nőtt az egész régióban” – mondta Maximilian Clary, a privátbanki és vagyonkezelési üzletág vezetője.

A legjobb privátbank Ausztriában

„Fantasztikus teljesítményt nyújtott minden privátbankárunk, valamint a többi kolléga az Erste fiókhálózatában, a vagyonkezelési üzletágban, a termékmenedzsment területén és a backoffice-ban is. Nélkülük nem érhettük volna el ezeket az eredményeket. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a munkában. Az, hogy sorozatban hatodik alkalommal nyertük el ezt a díjat, megerősíti, hogy sok mindent jól csináltunk. Ugyanakkor a legjobbnak lenni azt is jelenti, hogy folyamatosan fejlődnünk és javulnunk kell” – tette hozzá Maximilian Clary.

A legjobb privátbank Horvátországban

„Az Erste Horvátországban nyújtott privátbanki szolgáltatásainak elismerése, hogy immár negyedik alkalommal nyertük el ezt a díjat. A pandémia ismét rávilágított, hogy kiváló ügyfélszolgálatunk, testreszabott befektetési termékeink és egyénközpontú megközelítésünk még a nehéz időkben is sikereket eredményezhet” – fogalmazott Kristina Buconjic, az EBC privátbanki vezetője.

Multi Advisor Modell segíti a magyarországi befektetőket

„Az Erste Bank tapasztalatai szerint Magyarországon az elmúlt két évben jelentősen nőtt az érdeklődés a kockázatos eszközök iránt, egy év alatt lényegében duplájára emelkedett a direkt részvénytípusú befektetések aránya. Ehhez nagyon jól jött az Erste vagyonkezelési üzletágánál még a pandémia előtt bevezetett Multi Advisor Modell, amelyben egy teljes szakértői csapat áll a privátbanki ügyfelek rendelkezésére és szállítja a befektetési ötleteket” – ismertette Somlai László, az Erste Private Banking vezetője.

Global Private Banking Awards

A díjakat odaítélő bizottság 15 vezető iparági szakemberből állt, akik több mint 120 privátbank eredményeit vetették össze olyan alapadatok segítségével, mint például a portfóliókezelés, az eszközallokáció, a kockázatkezelés, diverzitás, növekedési stratégiák, ügyfélszolgálat, fenntarthatósági és társadalmi célú befektetések, üzleti modell, utódlástervezés, emberbaráti szolgáltatások, munkaerő-megtartás, privátbankárok oktatása és képzése. Valamint a koronavírus-járványra adott üzletfolytonossági intézkedések, és végül, de nem utolsósorban, az innováció.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS