ApplePay-körkép: melyik banknál, milyen kártyákkal érhető el?

2021. 03. 17., 16:15

Mióta 2019-ben az OTP-nél elérhetővé vált, egyre több hazai bank vezeti be az ApplePay-t, legutóbb a Takarékbank állt be a sorba. A Bank360 megvizsgálta, melyik banknál, milyen kártyákkal lehet iPhone-nal vagy más Apple készülékekkel fizetni.

Két éve elsőként az OTP Bank vezette be Magyarországon, ma pedig már nyolc hazai banknál is elérhető az ApplePay, azaz annak a lehetősége, hogy bankkártyáinkat hozzárendeljük az Apple készülékeihez.

Az ApplePay egy érintésmentes fizetési módszer, ami iPhone-nal vagy egyéb Apple készülékkel vehető igénybe. Használata nagyon hasonlít arra, mintha egy bankkártáyval fizetnénk érintésmentesen, csak itt a fizetést megelőzően nem a terminálon, hanem a telefonunkon azonosítjuk magunkat az ujjlenyomatunkkal, az arcunkkal vagy egy numerikus kóddal.

„Hiába képesek az érintésmentes fizetésre az Apple elmúlt években gyártott készülékei, maga a fizetés csak akkor lehetséges, ha ezt a funkciót a kártyánkat kibocsátó bank is támogatja. Használata mindemellett egy plusz biztonsági réteget is nyújt, mert sem az Apple eszközei, sem pedig a kereskedők nem tárolják a teljes kártyaszámunkat” – mondta Bagyinszki Dániel, a Bank360 elemzője.

Nyolc olyan pénzintézet van jelenleg Magyarországon, melyeknek ügyfelei használhatják az Apple érintésmentes fizetési rendszerét. Abból a szempontból azonban jelentős eltérés van ezek között a bankok között is, hogy mely ügyfeleik, milyen kártyákkal használhatják az ApplePayt. A bankszámlanyitás előtt állók a Bank360 kalkulátorával is meggyőződhetnek arról, hogy a folyószámlához igényelt kártya alkalmas-e az ApplePay használatára.

A táblázat alapján látszik, hogy a nagyobb hazai pénzintézetek közül csak a Budapest Banknál és az Unicreditnél nem elérhető még az ApplePay, a többi bank lakossági ügyfelei legalább Mastercard típusú betéti kártyáikkal már használhatják a szolgáltatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-26 18:26:00
„Növekszik a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont öregszik is a társadalom. Nőtt a foglalkoztatottság, a modern technológiák miatt átrendeződik a munkaerőpiac, fejlődik és egyben változik Magyarország.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS