ApplePay-körkép: melyik banknál, milyen kártyákkal érhető el?

2021. 03. 17., 16:15

Mióta 2019-ben az OTP-nél elérhetővé vált, egyre több hazai bank vezeti be az ApplePay-t, legutóbb a Takarékbank állt be a sorba. A Bank360 megvizsgálta, melyik banknál, milyen kártyákkal lehet iPhone-nal vagy más Apple készülékekkel fizetni.

Két éve elsőként az OTP Bank vezette be Magyarországon, ma pedig már nyolc hazai banknál is elérhető az ApplePay, azaz annak a lehetősége, hogy bankkártyáinkat hozzárendeljük az Apple készülékeihez.

Az ApplePay egy érintésmentes fizetési módszer, ami iPhone-nal vagy egyéb Apple készülékkel vehető igénybe. Használata nagyon hasonlít arra, mintha egy bankkártáyval fizetnénk érintésmentesen, csak itt a fizetést megelőzően nem a terminálon, hanem a telefonunkon azonosítjuk magunkat az ujjlenyomatunkkal, az arcunkkal vagy egy numerikus kóddal.

„Hiába képesek az érintésmentes fizetésre az Apple elmúlt években gyártott készülékei, maga a fizetés csak akkor lehetséges, ha ezt a funkciót a kártyánkat kibocsátó bank is támogatja. Használata mindemellett egy plusz biztonsági réteget is nyújt, mert sem az Apple eszközei, sem pedig a kereskedők nem tárolják a teljes kártyaszámunkat” – mondta Bagyinszki Dániel, a Bank360 elemzője.

Nyolc olyan pénzintézet van jelenleg Magyarországon, melyeknek ügyfelei használhatják az Apple érintésmentes fizetési rendszerét. Abból a szempontból azonban jelentős eltérés van ezek között a bankok között is, hogy mely ügyfeleik, milyen kártyákkal használhatják az ApplePayt. A bankszámlanyitás előtt állók a Bank360 kalkulátorával is meggyőződhetnek arról, hogy a folyószámlához igényelt kártya alkalmas-e az ApplePay használatára.

A táblázat alapján látszik, hogy a nagyobb hazai pénzintézetek közül csak a Budapest Banknál és az Unicreditnél nem elérhető még az ApplePay, a többi bank lakossági ügyfelei legalább Mastercard típusú betéti kártyáikkal már használhatják a szolgáltatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-07 20:11:44
A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS