Top 5 közvetlen brüsszeli pályázat

2022. 08. 02., 13:23

A Via Credit pályázati tanácsadó öt közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségre hívja fel a vállalatok figyelmét. Van idő a felkészülésre: a beadásra kettő-négy hónap áll a vállalatok rendelkezésére.

A források annak fényében is figyelemreméltóak, hogy 2022 szűkölködik a közvetett hazai támogatásokban: a magyar kkv-k eddig csupán 536 milliárd forint értékben jutottak pénzhez a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) Plusz pályázatai révén.

„A Ginop Plusz Operatív Programban jelenleg kb. 536 mrd forint megítélt támogatás van, ami azt jelenti, hogy még nagyon-nagyon sok támogatás várható. Amíg ezekre várunk, remek lehetőség mindenki számára kipróbálnia magát a brüsszeli pályázatokon” – véli Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezető igazgatója.

Vállalati brüsszeli pályázatok

 

Kód

Pályázat neve

Beadási
Határidő

Költség-
vetés
(euró)

Támogatás
mértéke
(euró)

HORIZON-CL5-2022-D4-01-02

Renewable-intensive, energy
positive homes

2022.09.06 17:00

12 000 000

 4 000 000–
6 000000

HORIZON-CL5-2022-D4-01-03

Smarter buildings for better
energy performance

2022.09.06 17:00

12 000 000

 4 000 000–
6 000 000

HORIZON-KDT-JU-2022-2-RIA-Focus-Topic-2

Ecodesigned smart electronic
systems supporting the Green
Deal objectives (RIA)

2022.09.21 17:00

 20 000 000

 3 000 000–
5 000 000

HORIZON-CL4-2022-DIGITAL-EMERGING-02-05

AI, Data and Robotics for Industry
optimisation (including production
and services) (AI, Data and Robotics
Partnership) (IA)

2022.11.16 17:00

19 000 000

 3 000 000–
5 000 000

LIFE-2022-CET-BUSINESS

Supporting the clean energy transition
of the business sector

2022.11.16  17:00

 6 000 000

 1 500 000

 

1. HORIZON-CL5-2022-D4-01-02

Megújuló energiaigényű, energia pozitív otthonok elnevezésű pályázat célja, hogy az NZEB-n (közel nulla energiaigényű épületeken) túllépjünk az új építések és lehetőség szerint a felújítások terén, biztosítva a magas energiateljesítményt maximális rugalmassággal és változó társadalomhoz való alkalmazkodóképességgel költséghatékony módon.

Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezetője kiemelte: a pályázóktól elvárt eredmény többek között a fejlett intelligens technológiák, a megújuló energia és a tárolási megoldások integrációja a lakóépületek építési és felújítási projektjeiben.

2. HORIZON-CL5-2022-D4-01-03: Okosabb épületek a jobb energiateljesítmény érdekében pályázat

Cél: az épületek energiateljesítményének előrejelzésére, értékelésére, monitorozására és valós idejű ellenőrzésére szolgáló technológiák fejlesztése és költségcsökkentése, beleértve az energiahatékonyságot, a megújuló energiaforrásokat, a tárolást és ezek optimalizálását:

Olyan innovatívabb, megfizethetőbb, felhasználóbarát és hozzáférhető termékeket és rendszereket várnak el a pályázóktól, amelyek alkalmasak az épületek energiateljesítményének folyamatos nyomon követésére és javítására.

3. HORIZON-KDT-JU-2022-2-RIA-Focus-Topic-2: A Green Deal célkitűzéseit támogató, környezetbarát intelligens elektronikus rendszerek (RIA) pályázat

Innovatív tervezési és gyártási módszerek kidolgozása intelligens elektronikus rendszerekhez, figyelembe véve a környezetbarát tervezés elveit, beleértve az életciklushoz, az életciklus végéhez, a szabványosításhoz, a tanúsításhoz, a könnyű javításhoz és a szabályozásoknak való megfeleléshez kapcsolódó szempontokat. Figyelembe kell venni a hozzáférhető környezeti adattárat és adatcsererendszert is.

Innovatív megoldásokat kell létrehozni, amelyek csökkentett környezeti lábnyomot mutatnak, teljes újrahasznosítást tesznek lehetővé, javítási lehetőségeket tartalmaznak, vagy jelentősen megnövelt élettartamot.

4. HORIZON-CL4-2022-DIGITAL-EMERGING-02-05: AI, adat- és robotika az ipar optimalizálásáért

A pályázatoknak integrálniuk és optimalizálniuk kell a mesterséges intelligenciát, az adat- és robotikai megoldásokat annak érdekében, hogy a tényleges vagy nagyon reális működési környezetben megvalósuló felhasználási forgatókönyvek segítségével bemutassák, hogyan optimalizálják a termelési és szolgáltatási felhasználási eseteket.

Mit várnak el a nyertes pályázóktól? A mesterséges intelligencia, az adat- és robotika, valamint az automatizálás előmozdítását, a termékek, szolgáltatások és folyamatok optimalizálását, a versenyképesség növelését, a munkakörülmények javítását a környezeti fenntarthatóság érdekében, valamint az európai gazdaság támogatását a mesterséges intelligencia, az adat- és robotikai technológiák felhasználásával.

5. LIFE-2022-CET-BUSINESS: Az üzleti szektor tiszta energiára való átállásának támogatása

A pályázatoknak az alábbi két terület egyikére kell irányulniuk:

A. terület: kedvező energiaauditok ökoszisztémájának előmozdítása;

B. terület: az energiahatékonysági és megújuló energiaforrásokban rejlő potenciál felszabadítása az értéklánc szintjén.

A javaslatoknak mind az A, mind a B terület esetében az alábbi mutatók segítségével kell számszerűsíteniük hatásaikat:

– a projekt által kiváltott elsődleges energiamegtakarítás (GWh/évben);

– a projekt által kiváltott megújulóenergia-termelés (GWh/évben);

– a projekt által a fenntartható energiába történő beruházások (kumulatív, millió euróban).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.