Top 5 közvetlen brüsszeli pályázat

2022. 08. 02., 13:23

A Via Credit pályázati tanácsadó öt közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségre hívja fel a vállalatok figyelmét. Van idő a felkészülésre: a beadásra kettő-négy hónap áll a vállalatok rendelkezésére.

A források annak fényében is figyelemreméltóak, hogy 2022 szűkölködik a közvetett hazai támogatásokban: a magyar kkv-k eddig csupán 536 milliárd forint értékben jutottak pénzhez a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) Plusz pályázatai révén.

„A Ginop Plusz Operatív Programban jelenleg kb. 536 mrd forint megítélt támogatás van, ami azt jelenti, hogy még nagyon-nagyon sok támogatás várható. Amíg ezekre várunk, remek lehetőség mindenki számára kipróbálnia magát a brüsszeli pályázatokon” – véli Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezető igazgatója.

Vállalati brüsszeli pályázatok

 

Kód

Pályázat neve

Beadási
Határidő

Költség-
vetés
(euró)

Támogatás
mértéke
(euró)

HORIZON-CL5-2022-D4-01-02

Renewable-intensive, energy
positive homes

2022.09.06 17:00

12 000 000

 4 000 000–
6 000000

HORIZON-CL5-2022-D4-01-03

Smarter buildings for better
energy performance

2022.09.06 17:00

12 000 000

 4 000 000–
6 000 000

HORIZON-KDT-JU-2022-2-RIA-Focus-Topic-2

Ecodesigned smart electronic
systems supporting the Green
Deal objectives (RIA)

2022.09.21 17:00

 20 000 000

 3 000 000–
5 000 000

HORIZON-CL4-2022-DIGITAL-EMERGING-02-05

AI, Data and Robotics for Industry
optimisation (including production
and services) (AI, Data and Robotics
Partnership) (IA)

2022.11.16 17:00

19 000 000

 3 000 000–
5 000 000

LIFE-2022-CET-BUSINESS

Supporting the clean energy transition
of the business sector

2022.11.16  17:00

 6 000 000

 1 500 000

 

1. HORIZON-CL5-2022-D4-01-02

Megújuló energiaigényű, energia pozitív otthonok elnevezésű pályázat célja, hogy az NZEB-n (közel nulla energiaigényű épületeken) túllépjünk az új építések és lehetőség szerint a felújítások terén, biztosítva a magas energiateljesítményt maximális rugalmassággal és változó társadalomhoz való alkalmazkodóképességgel költséghatékony módon.

Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezetője kiemelte: a pályázóktól elvárt eredmény többek között a fejlett intelligens technológiák, a megújuló energia és a tárolási megoldások integrációja a lakóépületek építési és felújítási projektjeiben.

2. HORIZON-CL5-2022-D4-01-03: Okosabb épületek a jobb energiateljesítmény érdekében pályázat

Cél: az épületek energiateljesítményének előrejelzésére, értékelésére, monitorozására és valós idejű ellenőrzésére szolgáló technológiák fejlesztése és költségcsökkentése, beleértve az energiahatékonyságot, a megújuló energiaforrásokat, a tárolást és ezek optimalizálását:

Olyan innovatívabb, megfizethetőbb, felhasználóbarát és hozzáférhető termékeket és rendszereket várnak el a pályázóktól, amelyek alkalmasak az épületek energiateljesítményének folyamatos nyomon követésére és javítására.

3. HORIZON-KDT-JU-2022-2-RIA-Focus-Topic-2: A Green Deal célkitűzéseit támogató, környezetbarát intelligens elektronikus rendszerek (RIA) pályázat

Innovatív tervezési és gyártási módszerek kidolgozása intelligens elektronikus rendszerekhez, figyelembe véve a környezetbarát tervezés elveit, beleértve az életciklushoz, az életciklus végéhez, a szabványosításhoz, a tanúsításhoz, a könnyű javításhoz és a szabályozásoknak való megfeleléshez kapcsolódó szempontokat. Figyelembe kell venni a hozzáférhető környezeti adattárat és adatcsererendszert is.

Innovatív megoldásokat kell létrehozni, amelyek csökkentett környezeti lábnyomot mutatnak, teljes újrahasznosítást tesznek lehetővé, javítási lehetőségeket tartalmaznak, vagy jelentősen megnövelt élettartamot.

4. HORIZON-CL4-2022-DIGITAL-EMERGING-02-05: AI, adat- és robotika az ipar optimalizálásáért

A pályázatoknak integrálniuk és optimalizálniuk kell a mesterséges intelligenciát, az adat- és robotikai megoldásokat annak érdekében, hogy a tényleges vagy nagyon reális működési környezetben megvalósuló felhasználási forgatókönyvek segítségével bemutassák, hogyan optimalizálják a termelési és szolgáltatási felhasználási eseteket.

Mit várnak el a nyertes pályázóktól? A mesterséges intelligencia, az adat- és robotika, valamint az automatizálás előmozdítását, a termékek, szolgáltatások és folyamatok optimalizálását, a versenyképesség növelését, a munkakörülmények javítását a környezeti fenntarthatóság érdekében, valamint az európai gazdaság támogatását a mesterséges intelligencia, az adat- és robotikai technológiák felhasználásával.

5. LIFE-2022-CET-BUSINESS: Az üzleti szektor tiszta energiára való átállásának támogatása

A pályázatoknak az alábbi két terület egyikére kell irányulniuk:

A. terület: kedvező energiaauditok ökoszisztémájának előmozdítása;

B. terület: az energiahatékonysági és megújuló energiaforrásokban rejlő potenciál felszabadítása az értéklánc szintjén.

A javaslatoknak mind az A, mind a B terület esetében az alábbi mutatók segítségével kell számszerűsíteniük hatásaikat:

– a projekt által kiváltott elsődleges energiamegtakarítás (GWh/évben);

– a projekt által kiváltott megújulóenergia-termelés (GWh/évben);

– a projekt által a fenntartható energiába történő beruházások (kumulatív, millió euróban).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS