Szeptember 18-ig lehet jelentkezni a K&H családi vállalatok kiválósági díjra

2020. 09. 07., 16:15

A járvány hatására felerősödött a fogyasztók igénye arra, hogy a vállalatok konkrét lépéseket tegyenek a környezetükért. A K&H Bank a K&H családi vállalatok kiválósági díjjal idén azokat a cégeket ismeri el, amelyek a koronavírus-járvány kihívásaira adtak példamutató fenntartható megoldást. A jelentkezési határidőt a bank meghosszabbította, így a pályázatokat szeptember 18-ig lehet benyújtani innováció, hosszú távú stratégia, valamint társadalmi felelősségvállalás kategóriában.

Az utóbbi években egyre hangsúlyosabbá vált a fenntarthatóság, ezen belül is a környezetvédelem kérdésköre az üzleti életben, amely a vezetők számára is egyre sürgetőbb probléma. A KPMG 2019-ben végzett CEO Outlook felméréséből ugyanis kiderült, hogy a világ csúcsvezetői 2019-ben már a klímaváltozást tartották a legnagyobb üzleti kockázatnak, amelynek következtében egyre több cég figyelme irányul a környezettudatos megoldásokra. A koronavírus-járvány hatására a fogyasztók részéről is felerősödhet az igény arra, hogy a cégek odafigyeljenek a környezetvédelemre. A Planet Fantastics’ Network áprilisi felmérése alapján ugyanis a kutatásban résztvevők 62 százaléka mondta azt, hogy a járvány időszaka alatt nőtt az érzékenysége a környezeti problémák iránt, emellett az eredményekből az is látszik, hogy elvárják a vállalatoktól, hogy felelősséget vállaljanak környezetükért, amelynek következtében egyre nagyobb fogyasztói nyomás nehezedik rájuk. „A fenntarthatóságra való törekvésnek egyre inkább  meg kell jelennie a vállalkozásoknál, és konkrét lépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy a zöld szemlélet beépüljön működésükbe, valamint a társadalmi felelősségvállalásba. Ez az irány az eddigi trendek alapján a családi vállalkozásoknál is további hangsúlyt kaphat a jövőben, ezért arra biztatjuk őket, hogy nyissanak a zöld megoldások felé. A K&H családi vállalatok kiválósági díjjal azokat a cégeket is szeretnénk elismerni, akik a vírusjárvány ideje alatt példamutató megoldásokat alkalmaztak a társadalmi felelősségvállalás területen” – mondta el Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője.

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egyik legfontosabb tényező a klímaváltozás elleni küzdelemben, amelyre a hazai és nemzetközi cégek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) 2017-es felmérése alapján a cégek a karbonlábnyom mérséklésére az elektromos áram felhasználásának csökkentését, a hulladék újrahasznosítását, az üzemanyag-felhasználás csökkentését, valamint a megújuló energiaforrások használatát alkalmazzák leggyakrabban. „A zöld szemléletet úgy építhetjük be a mindennapi gyakorlatba, ha stratégiánkhoz illeszkedően átgondoljuk a működési és gyártási folyamatokat, és a fentarthatóságot tudatosan szem előtt tartva kisebb vagy nagyobb jelentőségű, de a cég egész működését és vállalati kultúrát idővel átható változásokat indítunk.  Ennek előnye összességében akár a költségek csökkentésében is megmutatkozhat, miközben szűkebb és tágabb környezetünkért, társadalmunkért is sokat tettünk. Ezek gyakran aprónak tűnő lépéseket jelentenek, mint például, hogy csökkentjük a papír használatát a munkavégzés során vagy munkatársainkkal egy autóval érkezünk egy adott helyszínre és nem külön eszközt használva. Az ezeken a példákon messze túlmutató megoldások mások számára is inspirálóak lehetnek, ezért bátran biztatok mindenkit, aki úgy érzi, hogy a fenntarthatóság lényeges gyakorlati eleme a cége működésének, kultúrájának  hogy szeptember 18-ig küldje be pályázatát a K&H családi vállalatok kiválósági díjra – tette hozzá Ékes Ákos.

A K&H családi vállalatok kiválósági díj részletei itt érhetők el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS