Októberig lehet jelentkezni az Év Lakberendezője pályázaton

2022. 08. 15., 20:23

18. alkalommal hirdette meg az Év Lakberendezője pályázatot a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ). A legrangosabb magyarországi megmérettetésre a profik egy már megvalósult munkájukkal jelentkezhetnek, a pályakezdők egy megadott alaprajz és műszaki tartalom alapján bizonyíthatják tudásukat.

„A lakberendezés egyre jobban érdekli az embereket, hiszen életünk egyik legmeghatározóbb része az otthonunk. Ha az interneten, az újságban vagy az ismerősünknél meglátunk valami izgalmasat, azt mi is azonnal szeretnénk megvalósítani” – állítja Ács Erzsébet, a LOSZ elnöke.

„A XXI. században olyan dinamikusan változnak a technológiai és műszaki megoldások, hogy a lakberendezőknek már nem elég a munkához a szépérzék. Napi szintű tanulásra, fejlődésre van szükségük ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani az innovációval és a legújabb trendekkel” – magyarázta Ács Erzsébet.

Példaként említette: ma már egyáltalán nem idegen például, ha tapéta van a fürdőszobában a zuhanykabinban, holott az néhány éve még elképzelhetetlen volt.

Kreativitásukról és tudásukról a profi és pályakezdő lakberendezők idén is számot adhatnak a 18. alkalommal kiírt Év Lakberendezője pályázaton, amelyre november 1-ig várják a jelentkezéseket három kategóriában. A pályázat főtámogatója a RAVAK Hungary Kft.

Az ünnepélyes díjátadót 2022. december 2-án tartják a LOSZ és a RAVAK közös szervezésében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS