Keresik az Év Divatipari Felfedezettjét

2021. 05. 07., 10:45

Június 2-ig lehet jelentkezni az Év Divatipari Felfedezettje elnevezésű pályázatra, amelyre kreatív- és divatipari szakképzésben, nappali tagozaton tanuló fiatalok nevezését várja a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ).

Az MDDÜ közleménye szerint olyanok jelentkezését várják, akik alkotásaikkal, munkásságukkal, hobbijukkal, tehetségükkel vagy közösségi szerepvállalásukkal újszerűt hoztak létre. A zsűri által kiválasztott nyertes az Év Divatipari Felfedezettje cím mellett egy nagy értékű, korszerű technológiával felszerelt varrógépet is nyer, továbbá meghívást kap a következő Budapest Central European Fashion Weekre, valamint az Év Divatipari Diáknagyköveteként Trunk Tamás vlogerrel együtt képviseli a szakmát a presztízsnövelő kampányok során.

A nevezési űrlap kitöltésén túl a pályázók tovább növelhetik az esélyeiket, ha egy maximum 10 perces, kreatív, bemutatkozó videót is készítenek, amelyben innovatív, újszerű megközelítésük is szerepet kap. A jelentkezés további részletei az MDDÜ és a Startup Campus InnoGEN program honlapján érhetőek el. Az MDDÜ szakmai zsűriként vesz részt az Év Felfedezettje kiválasztásában.

A Magyar Divat & Design Ügynökség kiemelt figyelmet fordít a kreatívipari szakmunkák, azon belül a textil- és ruházati szakképzés presztízsnövelésére a fiatalabb korosztály körében. Ennek jegyében az MDDÜ szakmai partnerként csatlakozik a Startup Campus InnoGEN Ifjúsági Programhoz, amelynek középpontjában a fiatalok tehetséggondozása, a jövő generációjának inspirálása és kreativitásának fejlesztése áll.

A program célja a tehetséges 14–21 éves magyar fiatalok inspirálása a startup és innovációs vállalkozói kultúrával, valamint ösztönzése saját projektjeik elindítására és fejlesztésére, amellyel támogatják a jövő kutatás-fejlesztési és innovatív vállalkozói generációjának létrehozását.

„Az MDDÜ-nél kiemelt célunk, hogy a magyar divatipar elismert szerepet foglaljon el a régióban, ehhez viszont stabil alapokra van szükség, amely a szakképzéssel kezdődik” – idézi a tájékoztató Bata-Jakab Zsófia vezérigazgatót.

A 2020-as évben kiemelkedő eredményekkel indult útnak a Divatipari Szakképzésfejlesztést Támogató Program, az eredményesség fokozása érdekében viszont idén új együttműködésekbe kezdett az ügynökség. „A programok során a diákok teljes képet kaphatnak a piac működéséről, ezáltal ismét vonzóvá válhatnak az olyan foglalkozások, mint például a szabás, a varrás vagy a cipőfelsőrész-készítés, így Magyarország Közép-Európa vezető szereplőjévé válhat a divat-ruhaipari szaktudás területén” – hangsúlyozta a vezérigazgató. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-30 08:30:03
Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.
2024-05-29 15:40:00
Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024-05-29 15:10:00
2024 I. negyedévének végén 56 ezer forint volt a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, ez az összeg az előző negyedévi átlagot 7 százalékkal, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal haladja meg – tájékoztatott a jegybank.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS