Emelkedett két KEHOP-felhívás keretösszege

2019. 02. 26., 16:32

Megemelte a kormány a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programja (KEHOP) két felhívásának keretösszegét.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok szerint a KEHOP két felhívásában emelkedett a keretösszeg,15,5 millió, illetve 1,674 milliárd forinttal.

„A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztés a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén” (KEHOP-4.1.0-15-2015-00003)

  • A keretösszeg 15 499 680 forinttal 461 899 680 forintra emelkedett.

A Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóságra bízott projekt célja a zöld infrastruktúra fejlesztése és a leromlott ökoszisztémák helyreállítása. A projekt helyszínein a hagyományos, extenzív mezőgazdasági művelés módszereit alkalmazzák, a területek természetvédelmi kezeléséhez megfelelően fejlesztik a műszaki, technikai eszközparkot. A szemléletformálás erősítése érdekében a bemutatóközpontot felújítják, kiállítást hoznak létre, és egy tanösvényt alakítanak ki. A projekt eredményeként a jobb védettségi állapot érdekében támogatott élőhelyek területe 587,6939 hektár.

„VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán” (KEHOP-1.4.0-15-2016-00014)

  • A keretösszeg 1 674 199 253 forinttal 15 829 754 808 forintra emelkedett.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság projektjének közvetlen célja a Közép-Tisza Kisköre és Csongrád közötti szakaszán a nagyvízi meder árvízlevezető képességének növeléséhez való hozzájárulás, az árvízi biztonság növelése. A projekt eredményeként az árvízvédelmi intézkedések előnyeiben részesülő lakosság 146 976 fő.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.