Sok jelöltet vonz a skandináv munkakultúra

Sok jelöltet vonz a skandináv munkakultúra
2022. 03. 18., 10:41

Bár csak nemrég kezdődött a toborzás a JYSK Ecseren épülő logisztikai központjába, máris komoly a munkavállalói érdeklődés. Jelentkezők a fővárosból és Pest megye más településeiről egyaránt érkeznek. Úgy tűnik, a versenyképes bérezés, valamint az emberközpontú kultúra kombinációja kimondottan vonzó lehet.

A JYSK új automatizált logisztikai központja a tervek szerint tavasszal kezdi el működését, és fokozatosan kapcsol majd teljes kapacitásra. A központ Magyarország mellett Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia áruházait kiszolgálva, 143 ezer négyzetméteren 205 000 paletta árut tárol majd. A legmodernebb technológiával és zöld megoldásokkal üzemelő létesítmény összesen 300 munkahelyet teremt, amelyek betöltésére a toborzás január elején kezdődött.

„Minden szakterületen nagyon sok az érdeklődő a meghirdetett pozícióinkra, és úgy tűnik, a versenyképes bérek mellett a munkavállalók a munkájukat megfelelő eszközökkel és rendszerekkel segítő, humánus környezetet keresik, ahol elvárt a rugalmas, támogató, megértő, fejlesztő munkáltatói magatartás és nem utolsó sorban a szakmai előrelépési lehetőség minden munkakörben. A JYSK logisztikai központjában mindezek figyelembe vételével állítottuk össze az új, potenciális munkavállalóknak megajánlott csomagunkat. Természetesen a piaci bér ismerete kiemelt szerepet tölt be, ezért mi célként tűztük ki, hogy minden munkakörben a térségünkben kínált fizetésekkel versenybe szállva, az élmezőnyben tartsuk a bérszintünket” – mondja Kaulics Emőke, a JYSK ecseri logisztikai központjáért felelős HR menedzsere.

Díjnyertes munkakörnyezet

A JYSK tapasztalatai szerint a munkavállalók számára a nagyon erősen emberközpontú skandináv kultúra komoly vonzerőt jelent. Ez a cég irányításának minden szintjén megjelenik, és már számos rangos elismerést nyert, februárban például immár harmadik alkalommal vehette át a JYSK a Kincentric felmérésében az Év Legjobb Munkahelye díjat.

„A humán fókusz a juttatásainkban is megjelenik. Igyekeztünk úgy összeállítani a csomagot, hogy a munkavállalók kényelmét és egészségét egyaránt támogassuk vele, a munka-magánélet egyensúlyban tartásával és tervezhető munkabeosztással. Az új belépők számára a JYSK által kifejlesztett oktatással támogatjuk mind a hard, mind a soft skillek (vagyis a tanulható és az interperszonális készségek) fejlesztését, lehetőséget biztosítva a hiányzó végzettségek megszerzésére is” – tette hozzá Kaulics Emőke.

A munkakeresők elérésről a HR szakember úgy véli, hogy arra a munkakörre nehéz munkavállalót találni, amelyre nem a megfelelő felhívással és csatornákon keresik a jelölteket. Épp ezért tisztában kell lenni azzal, hogy az egyes szakembereket milyen módon lehet elérni, akár személyes találkozókon, akár online hirdetések segítségével. Az ecseri munkahely lokációja pedig nem jelent különösebb nehézséget, hiszen a fővárosból érkezőknek céges közlekedési eszközt biztosítanak, a Pest megye északi, keleti és déli részén élők viszont könnyen megközelíthetik a központot.

A fluktuációtól a JYSK-nél nem nagyon tartanak, hiszen ez náluk a kiskereskedelmi átlag (25 százalék) alatti, az előző pénzügyi évben mindössze 16,8 százalékos volt.

(Fotó: JYSK)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-06 20:47:44
Magyarországon a sertéshúsfogyasztás az utóbbi időben növekedett. Mostanra elérte az évi 30 kilogrammot személyenként, második helyen van a baromfiágazat után – mondta Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára.
2023-02-06 19:47:00
„331 millió euró összegű új beruházás fogja támogatni a nagy kockázatú, mélytechnológiás induló vállalkozásokat, hogy innovációikat piacra dobják és felfuttassák.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.