Már közel 22 ezer fiatal dolgozik a Nyári diákmunka program támogatásával

2022. 07. 24., 10:17

Már közel 22 ezer fiatal dolgozik a Nyári diákmunka program támogatásával – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium a Facebook-oldalán.

A kereken ötezer megkötött szerződés alapján 21 753 középiskolás vagy egyetemista jut munkatapasztalathoz és szünidei pénzkeresethez.

A Nyári diákmunka program bértámogatással ösztönzi a nappali tagozaton tanuló 16-25 évesek elhelyezkedését a vakáció idejére. A fiatalok július elseje óta állhatnak munkába önkormányzatoknál, a mezőgazdaságban vagy a turizmus-vendéglátásban.

A gyakorlati tapasztalat megkönnyíti a diákok számára az iskolaéveik utáni munkába állást. A résztvevők idén minden eddiginél több költőpénzt gyűjthetnek a program jóvoltából, hiszen a 25 év alattiaknak 2022-től munkabérük után nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.

A foglalkoztatók a szabadságolások miatt kieső átmeneti vagy az érintett szektorokra jellemző általánosabb munkaerőhiányt pótolhatják a fiatalok alkalmazásával. „Az idegenforgalmi főszezonban és a tömeges mezőgazdasági munkák idején a vállalkozásoknál bőven elkelnek a szorgos kezek” – fogalmaztak.

A tizedik évében járó Nyári diákmunka programmal mintegy 27 milliárd forint összértékben 264 ezer fiatalt támogatott már a kormány. A kezdeményezés idén is rendkívül népszerű, ezért a Technológiai és Ipari Minisztérium másfélszeresére, közel 3 milliárd forintra emelte meg az eredeti keretet. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS