Csizmadia Gábor: Aki akar, tud dolgozni Magyarországon

Csizmadia Gábor: Aki akar, tud dolgozni Magyarországon
2022. 06. 13., 15:54

A bérutalás pontossága, a bejelentett munkaviszony, a hosszú távú munkalehetőség és az ügyintézés során tapasztalt segítségnyújtás a kölcsönzött dolgozók munkavégzését támogató legfontosabb tényezők – állapítják meg egy friss kutatásban.

A kölcsönzött dolgozók melletti érv a munkába járás támogatása, a szakmai fejlődés lehetősége és „az egyik munka végeztével azonnal kapok másik ajánlatot” opciója – mutatott rá a szektor kétharmadát lefedő Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége tagszervezeteinek és érdekképviseleti munkájukat támogató több piacvezető cég körében végzett legfrissebb közös kutatása.

A válaszadók 76 százaléka nem tapasztalt megkülönböztetést kölcsönzött dolgozóként a saját állományhoz képest, tíz százalékuk pedig pozitív megkülönböztetést jelzett. A kutatásban résztvevők 73 százaléka tisztában volt azzal, hogy a kölcsönzöttek ugyanolyan bérben és béren kívüli juttatásban részesülnek, mint a belsős kollégák.

A munkaerő-kölcsönzésen keresztül munkát vállalók 66 százaléka, ajánlotta másnak is, hogy kölcsönzöttként dolgozzon.

„A statisztikai jelentéseket figyelve látjuk, hogy ugyan folyamatosan mozgó bázisú úgy a regisztrált álláskeresők, mint a be nem töltött álláshelyek száma, aki akar, tud dolgozni a munkaerőpiacon, szinte teljes a foglalkoztatás” – mondta Csizmadia Gábor, az MMOSZ elnöke.

„A kutatás válaszai világosan rámutatnak a munkavállalói prioritásokra. Elsődlegesen a versenyképes bér (alapbér, műszakpótlék, cafeteria), amit az időben, pontosan történő kifizetés követ, harmadikként pedig a dolgozókról való gondoskodás szerepel. Utóbbi egyre hangsúlyosabb szempont középvezetői szinten, hiszen a munkaerő-megtartás egyik legfőbb eszköze, ki mennyire figyel a hozzájuk tartozókra. A munkaerő-kölcsönző cégek esetében folyamatos ez a fókusz” – foglalta össze tapasztalatait Csizmadia Gábor.

(Csizmadia Gábor is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 380. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS