MMOSZ

Itt találod az összes cikket a „MMOSZ” témában!

Munkaerő-kölcsönzés: elkerülhetőnek látszik az inflációs bérspirál

Munkaerő-kölcsönzés: elkerülhetőnek látszik az inflációs bérspirál

A munkaerő-kölcsönzési szektorban az idei béremelések átlagosan 10 százalék körül voltak – tette közzé a 420 ezer atipikus keretek között foglalkoztatott dolgozók kétharmadát képviselő tagszervezeteinek legfrissebb adatait a DiákÉSZ, a KÖZÉSZ és az MMOSZ.
2022. 06. 13., 15:54
Csizmadia Gábor: Aki akar, tud dolgozni Magyarországon

A bérutalás pontossága, a bejelentett munkaviszony, a hosszú távú munkalehetőség és az ügyintézés során tapasztalt segítségnyújtás a kölcsönzött dolgozók munkavégzését támogató legfontosabb tényezők – állapítják meg egy friss kutatásban.

2021. 07. 19., 13:30
Új időszámítás a munkaidő-tervezésben

A munkavállalók nagy része nyáron szeretne pihenni– derül ki a versenyszférában dolgozók közel 10 százalékát képviselő, 200 ezer kölcsönzött munkavállaló kétharmadát foglalkoztató MMOSZ legfrissebb kutatásából.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS