Munkaerőpiaci érdekvédelmi kérdésekben egyesítette erőforrásait a VOSZ és az MMOSZ

Munkaerőpiaci érdekvédelmi kérdésekben egyesítette erőforrásait a VOSZ és az MMOSZ
2024. 05. 24., 15:10

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Tudományos Akadémia székházában május 23-án.

VOSZ tavaly ünnepelte 35. éves jubileumát, az érdekvédelmi szervezet 2024-ben is folytatja a megújult stratégia alapján partnerprogramjának bővítését. Ennek állomásaként több szövetséggel és szervezettel újítja meg együttműködési szerződését, valamint új szervezetekkel is közös munkába kezdenek. A program részeként a már korábban is együttműködő partnerrel, az MMOSZ-szel írták alá ünnepélyes keretek között a megállapodást.

Az együttműködés kiemelten kezeli az atipikus foglalkoztatási formák előmozdítását, amelyek különösen fontosak a jelenlegi feszes munkaerőpiacon. A munkaerő-kölcsönzés, mint atipikus foglalkoztatás, olyan rugalmas munkavégzési és munkaszervezési forma, amely lehetőséget biztosít a munkaadóknak arra, hogy alkalmazkodjanak a piaci változásokhoz, és növeljék versenyképességüket.

A VOSZ és az MMOSZ közötti megállapodás a többi között az alábbi területeken kíván közös erőfeszítéseket tenni:
- a magyar munkaerőpiac adottságainak és lehetőségeinek feltérképezése;
- a munkaadói érdekvédelem erősítése a kormányzati tárgyalásokon;
- a munkajogi szabályozás fejlesztése, különös tekintettel az atipikus foglalkoztatási formákra;
- tudás- és információcsere a tagvállalatok között.

„A VOSZ független érdekvédelmi és érdekképviseleti szövetségként teljes mértékben elkötelezett a magyar munkaerőpiac fenntartható fejlődése iránt. Ezt a célt nem csak szavakban, hanem tettekben is megmutatja: aktív szerepvállalással, új kezdeményezések beindításával és stratégiai partnerségek kialakításával igyekszik hozzájárulni a piac dinamikus és stabil növekedéséhez” – mondta Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese. Kiemelte, hogy az MMOSZ-szel való partnerség fontosságát a márciusban megtartott munkaerőpiaci konferencián már bizonyították, hiszen a VOSZ zászlajára tűzött stratégiai területeken végzett aktív munka nem kivitelezhető hatékonyan az adott témában érintett szakmai partnerek nélkül.

Az MMOSZ elnöke, Csizmadia Gábor hozzátette: „az együttműködés kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy közös erővel, tudással és tapasztalattal tudjunk hozzájárulni a munkaerőpiac jogszabályi környezetének harmonizálásához. Minden eddiginél hatékonyabban, folyamatos mérési adatokra alapozott javaslatainkkal tudjuk támogatni a gazdaság működését ösztönző munkaerő-piaci intézkedéseket, párbeszédben a döntéshozókkal.”

Az együttműködés az aláírók reménye szerint erősíteni fogja a munkaerőpiac dinamikáját és fokozza a munkahelyteremtési kapacitást, valamint elősegíti a gazdasági növekedést a hatékonyabb és rugalmasabb foglalkoztatási modellek alkalmazásával.

A fotón: Dr. Simon Balázs, az MMOSZ alelnöke, Csizmadia Gábor, az MMOSZ elnöke, Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese és Perlusz László, a VOSZ főtitkára.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS