Az ESSCA végzőseinek többsége a diplomázás előtt már szerződik a vállalatokkal

2020. 07. 21., 17:15

Az ESSCA tökéletes választás azon érettségiző és érettségivel rendelkező diákok számára, akik multikulturális környezetben szeretnének továbbtanulni, mindezt úgy, hogy nem kell elhagyniuk a biztonságot nyújtó hazájukat. A hároméves alapképzés elvégzését követően a hallgatók nemzetközileg elismert francia diplomát kapnak. Az ESSCA végzős hallgatóinak 79 százaléka még tanulmányaik befejezése előtt munkaszerződést ír alá hazai és nemzetközi vállalatoknál.

A budapesti kampusz idén szeptembertől hirdet először ösztöndíjas képzést a magyar diákok számára. Dunára néző kilátással, okostantermekkel, 1300 négyzetméteren várja a jelentkezőket. Az impozáns környezet mellett az oktatás magas színvonala is garantált.

A képzések színvonalát és az iskola kiválóságát igazolja, hogy az ESSCA-t a Financial Times a Világ egyik legjobb üzleti iskolájának minősítette, illetve több nemzetközi akkreditáló szervezet akkreditációjával – az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációval - is rendelkezik.

Az egyetem fő missziója megtalálni, és megfelelő képzésben részesíteni a jövő vezetőit.

Itt nemcsak a hozott pontok számítanak

Az ESSCA-ban nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak. A felvételi elbeszélgetés során arra is kíváncsiak, hogy milyen a jelentkező személyisége, milyen motivációk vezérlik, és mennyire fedezhető fel benne a jövő menedzsere.
Odafigyelnek arra, hogy a felvételi beszélgetés során nyugodt légkört teremtsenek és segítsék a felvételizőket abban, hogy maximális teljesítményt tudjanak nyújtani.

A sikeres felvételihez elengedhetetlen az érettségi megléte és a magabiztos angol nyelvtudás, hiszen az oktatás ezen a nyelven folyik.

„Mi nemcsak a pontokat nézzük. Persze, fontosak a hozott tárgyak átlagai, ám ezen túlmenően sok más szempontot is figyelembe veszünk. Figyeljük, hogy melyik jelentkezőben látjuk meg a jövő menedzserét, nézzük, hogy milyen a diák személyisége és motiváltsága, és igyekszünk kideríteni, hogy vajon a kínált képzés illeszkedik-e a hallgató beállítottságához és a szakmai céljaihoz” – mondta dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA School of Management budapesti kampuszának igazgatója.

Az ESSCA humánus iskola, minden felvételt nyert hallgatóval aláíratnak egy nyilatkozatot, amely szerint egész életében képviselni fogja a kampuszon elsajátított emberséges magatartást.

Az erős mentori rendszer hozzájárul a hallgatói központú légkör kialakulásához. „Fontos, hogy minden diákunknak az első perctől kezdve szakmai tutora van. Egy felnőtt szakember, aki fogja a kezét a három év során, segíti őt a szakmai gyakorlat kiválasztásában, a külföldi szemeszter átgondolásában és a választható tantárgyak meghatározásában is” – teszi hozzá dr. Deli-Gray Zsuzsa.

A tanulmányaik végén a diákok az ESSCA francia állam által elismert „Bachelor in International Management” francia diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében. Sokéves statisztika alapján elmondható, hogy az ESSCA végzős hallgatóinak 79 százaléka még tanulmányaik befejezése előtt munkaszerződést ír alá hazai és nemzetközi vállalatoknál.

A 2020/21-es tanévre július 31-ig van lehetőség jelentkezni.

ESSCA sikersztori számokban:

  • A tavalyi évben a hallgatók 94 százaléka a végzést követő 3 hónapon belül talált munkát.
  • 91 százalékuk annál a cégnél kezdett el dolgozni, ahol szeretett volna.
  • A hallgatók 49 százaléka nemzetközi pozícióban kezdte meg munkáját.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS