Az ESSCA végzőseinek többsége a diplomázás előtt már szerződik a vállalatokkal

2020. 07. 21., 17:15

Az ESSCA tökéletes választás azon érettségiző és érettségivel rendelkező diákok számára, akik multikulturális környezetben szeretnének továbbtanulni, mindezt úgy, hogy nem kell elhagyniuk a biztonságot nyújtó hazájukat. A hároméves alapképzés elvégzését követően a hallgatók nemzetközileg elismert francia diplomát kapnak. Az ESSCA végzős hallgatóinak 79 százaléka még tanulmányaik befejezése előtt munkaszerződést ír alá hazai és nemzetközi vállalatoknál.

A budapesti kampusz idén szeptembertől hirdet először ösztöndíjas képzést a magyar diákok számára. Dunára néző kilátással, okostantermekkel, 1300 négyzetméteren várja a jelentkezőket. Az impozáns környezet mellett az oktatás magas színvonala is garantált.

A képzések színvonalát és az iskola kiválóságát igazolja, hogy az ESSCA-t a Financial Times a Világ egyik legjobb üzleti iskolájának minősítette, illetve több nemzetközi akkreditáló szervezet akkreditációjával – az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációval - is rendelkezik.

Az egyetem fő missziója megtalálni, és megfelelő képzésben részesíteni a jövő vezetőit.

Itt nemcsak a hozott pontok számítanak

Az ESSCA-ban nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak. A felvételi elbeszélgetés során arra is kíváncsiak, hogy milyen a jelentkező személyisége, milyen motivációk vezérlik, és mennyire fedezhető fel benne a jövő menedzsere.
Odafigyelnek arra, hogy a felvételi beszélgetés során nyugodt légkört teremtsenek és segítsék a felvételizőket abban, hogy maximális teljesítményt tudjanak nyújtani.

A sikeres felvételihez elengedhetetlen az érettségi megléte és a magabiztos angol nyelvtudás, hiszen az oktatás ezen a nyelven folyik.

„Mi nemcsak a pontokat nézzük. Persze, fontosak a hozott tárgyak átlagai, ám ezen túlmenően sok más szempontot is figyelembe veszünk. Figyeljük, hogy melyik jelentkezőben látjuk meg a jövő menedzserét, nézzük, hogy milyen a diák személyisége és motiváltsága, és igyekszünk kideríteni, hogy vajon a kínált képzés illeszkedik-e a hallgató beállítottságához és a szakmai céljaihoz” – mondta dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA School of Management budapesti kampuszának igazgatója.

Az ESSCA humánus iskola, minden felvételt nyert hallgatóval aláíratnak egy nyilatkozatot, amely szerint egész életében képviselni fogja a kampuszon elsajátított emberséges magatartást.

Az erős mentori rendszer hozzájárul a hallgatói központú légkör kialakulásához. „Fontos, hogy minden diákunknak az első perctől kezdve szakmai tutora van. Egy felnőtt szakember, aki fogja a kezét a három év során, segíti őt a szakmai gyakorlat kiválasztásában, a külföldi szemeszter átgondolásában és a választható tantárgyak meghatározásában is” – teszi hozzá dr. Deli-Gray Zsuzsa.

A tanulmányaik végén a diákok az ESSCA francia állam által elismert „Bachelor in International Management” francia diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében. Sokéves statisztika alapján elmondható, hogy az ESSCA végzős hallgatóinak 79 százaléka még tanulmányaik befejezése előtt munkaszerződést ír alá hazai és nemzetközi vállalatoknál.

A 2020/21-es tanévre július 31-ig van lehetőség jelentkezni.

ESSCA sikersztori számokban:

  • A tavalyi évben a hallgatók 94 százaléka a végzést követő 3 hónapon belül talált munkát.
  • 91 százalékuk annál a cégnél kezdett el dolgozni, ahol szeretett volna.
  • A hallgatók 49 százaléka nemzetközi pozícióban kezdte meg munkáját.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS