Drónbemutatót is tartanak a Bábolnai Gazdanapokon

2023. 07. 20., 20:54

Kukorica és cirok fajtakísérleti bemutatóval, mozgógép- és drónbemutatóval is várják a szervezők a látogatókat szeptember 7-9. között a 36. Bábolnai Gazdanapokon.

A gazdanapok szakmai blokkja rendkívül sokszínű, az agrárium valamennyi fontos kérdéskörére reflektálva sok hasznos információval szolgál majd a gazdálkodók számára – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervezett kerekasztal beszélgetésre is, ahol a közös agrárpolitika, a gabonapiac és a tavalyi aszály kapcsán az öntözés kérdéskörét is érintik.

Ismertetése szerint Bábolnán 9 cég 48 kukorica és 8 cég 16 cirok hibridje lesz majd látható a kísérleti parcellákban. A gazdálkodók tájékozódhatnak arról, hogy milyen fajta és milyen alkalmazott termesztéstechnológia jelenti számukra a legnagyobb biztonságot, a legnagyobb hozamot, és hogyan lehet ezekkel eredményesen és jól gazdálkodni.

A háromnapos rendezvényen jelen lesz az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) is.

A rendezvényen felmérő és permetező drónokat mutatnak be, mozgógépbemutatón pedig a zöldítéssel összefüggő talajmunkákra fókuszálnak. A gazdanapokkal párhuzamosan tartják a Némethy Bertalan regionális díjugrató bajnokságot is.

Szeptember 8-án a gazdanapok keretében 5. alkalommal megtartják a szakiskolai napot, amelyre eddig 1100 diák jelentkezett az ország minden részéből.

Haál Gábor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója a színes családi programok között említette a népművészeti hagyományőrző bemutatót, a Vérteserdő interaktív kiállítását és arborétumlátogatást. (MTI)

(Fotó: Vermes Tibor)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS