Drónbemutatót is tartanak a Bábolnai Gazdanapokon

2023. 07. 20., 20:54

Kukorica és cirok fajtakísérleti bemutatóval, mozgógép- és drónbemutatóval is várják a szervezők a látogatókat szeptember 7-9. között a 36. Bábolnai Gazdanapokon.

A gazdanapok szakmai blokkja rendkívül sokszínű, az agrárium valamennyi fontos kérdéskörére reflektálva sok hasznos információval szolgál majd a gazdálkodók számára – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervezett kerekasztal beszélgetésre is, ahol a közös agrárpolitika, a gabonapiac és a tavalyi aszály kapcsán az öntözés kérdéskörét is érintik.

Ismertetése szerint Bábolnán 9 cég 48 kukorica és 8 cég 16 cirok hibridje lesz majd látható a kísérleti parcellákban. A gazdálkodók tájékozódhatnak arról, hogy milyen fajta és milyen alkalmazott termesztéstechnológia jelenti számukra a legnagyobb biztonságot, a legnagyobb hozamot, és hogyan lehet ezekkel eredményesen és jól gazdálkodni.

A háromnapos rendezvényen jelen lesz az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) is.

A rendezvényen felmérő és permetező drónokat mutatnak be, mozgógépbemutatón pedig a zöldítéssel összefüggő talajmunkákra fókuszálnak. A gazdanapokkal párhuzamosan tartják a Némethy Bertalan regionális díjugrató bajnokságot is.

Szeptember 8-án a gazdanapok keretében 5. alkalommal megtartják a szakiskolai napot, amelyre eddig 1100 diák jelentkezett az ország minden részéből.

Haál Gábor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója a színes családi programok között említette a népművészeti hagyományőrző bemutatót, a Vérteserdő interaktív kiállítását és arborétumlátogatást. (MTI)

(Fotó: Vermes Tibor)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS