Kiderül, hogy Magyarország mit dob a grillrácsra

2021. 07. 18., 14:00

Mi kerül a grillrácsra? A húsok vagy a zöldségek hódítanak jobban, esetleg a gyümölcsök és a halak? Egy országos felmérés most az ország kedvenc grillételeit keresi.

A grillezés nem valami úri hóbort, esetleg újkeletű hagyomány. Nagyon is régi! Az étel nyílt lángon való sütése, azaz a grillezés ősibb, mint maga a modern ember. A grillezés, a nyílt tűzön sütés, a világon mindenhol ismert és elterjedt konyhai technológia. A Wikipédia szerint nagyjából 30 ezer évvel ezelőtt fedezte fel az emberiség a faszénkészítés módját és ez teremtette meg a grillezés alapjait, amit ma már számtalan módon ki lehet próbálni.

Új fejezettel folytatódik a Nagy Gasztrofelmérés

A magyaros kedvencek után a TOP10 hazai grillételt keresi a „Mit eszik az ország? – A nagy grillfelmérés” online kutatása.

„Ma már különböző típusú grillkészülékek is segítenek, hogy sikeres legyen a grillparti. Könnyedén profivá válhatunk a rács mellett, és megmutathatjuk, milyen finom egy fűszeres lazac, egy jól megpirított marhaszelet vagy egy kalóriaszegény zöldségcsomag” – véli Ratkai Krisztina gasztro főszerkesztő, a kutatás megálmodója és elindítója.

A július 31-ig zajló kutatás résztvevői 60 közkedvelt grill fogás közül választhatják ki 10 kedvencüket a www.miteszikazorszag.hu oldalon, ahol táplálkozási tanácsok, grill receptek és számos gasztro tipp is várja a kerti sütögetés szerelmeseit. A legjobb recepteket beküldők között értékes ajándékokat is kisorsolnak.



Húsleves, bableves, rántott hús a kedvenc

Tavasszal, az első „Mit eszik az ország?” felmérés résztvevői a hazai konyhakultúrában régóta megtalálható 100 magyaros fogás közül választhatták ki tíz kedvencüket, illetve tetszés szerint bővíthették is a gasztro toplistát.

Az első helyre a húsleves került, a második helyezett a bableves lett, míg a rántott hús a harmadik helyen végzett az összesítésben. A tíz legkedvesebb étel között helyet kapott még a lecsó, a csirkepaprikás, a töltött káposzta, a brassói aprópecsenye, a halászlé és a gulyásleves is. A top 10-es listát a palacsinta zárta. A nagy kérdés most az, hogy mik lesznek a kedvencek a grill fogások közül?

(Illusztráció: Pixabay/Schutterburg)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 20:09:46
A SkillX szeptember végén tartott szakmai rendezvényén mutatták be a cég legfrissebb kutatásának eredményeit. Az eseményen szóba került több olyan aktuális kérdés is, amelyek jelentősen befolyásolhatják a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet, a munkavállalói fejlődést, valamint a céges munkaerő-kiválasztási folyamatokat és a munkaerő megtartását.
2023-10-03 19:39:42
A Magyar Bankszövetség elkötelezett Magyarország pénzügyi stabilitása, a gazdaságfejlesztési megoldások támogatása és a gazdasági verseny élénkítése iránt – hangsúlyozta a bankszövetség, reagálva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önkéntes kamatplafon bevezetéséről szóló felhívására.
2023-10-03 15:09:00
Az Európai Parlament kedden 578 szavazattal, 24 ellenszavazattal és 19 tartózkodás mellett elfogadta azt az új kereskedelempolitikai eszközt, amely konkrét intézkedések meghozatalára jogosítja fel az EU-t arra az esetre, ha egy harmadik ország gazdasági eszközökkel próbálná rákényszeríteni az EU-t vagy valamelyik tagállamát adott szakpolitikájának vagy álláspontjának megváltoztatására.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS