Járvány után is tarolhat az e-kereskedelem

2020. 08. 24., 15:15

A koronavírus elleni védekezés érdekében elrendelt karantén-intézkedések meglehetősen jót tettek az online kereskedelemnek.

Míg az élelmiszerboltok esetében a vásárlási szokásokon alig változtatott ez az időszak, addig az elektronikai boltok és a szépségápolási üzletek körül elkezdett fogyni a levegő – írja a Computerworld.

Egy New York-i adatelemző cég, az Earnest vezetője, Michael Maloof szerint a kereskedelem minden területén megnőtt az online boltok forgalma az utóbbi időkben. Minderre azonban nem valamiféle ideiglenes vészmegoldásként kell tekinteni, mely után minden visszaáll a vírushelyzet előtti állapotokba.

Ezt támasztja alá az Amerikai Népszámlálási hivatal statisztikája is, amely szerint az internetes vásárlások 16 százalékát tették ki az ország vásárlásainak a második pénzügyi negyedévben, míg az elsőben ez még 12 százalék volt.

Ez nem jó hír a boltok számára; több mint két tucat kereskedelmi cég nyújtott be csődmegelőzési kérelmet az Egyesült Államok kormányának, mivel a vásárlók szinte teljesen elkerülték az üzleteiket.

Szakértők úgy gondolják, hogy az átalakult vásárlási szokások azt eredményezik majd, hogy jó pár üzletnek kell bezárnia, míg az online áruházak sokkal dinamikusabban kezdhetnek fejlődni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022-09-23 19:23:00
A Központi Nyomozó Főügyészség a külföldi hivatalos személy vonatkozásában üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozása során őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását indítványozta.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS