5 tipp a legjobb powerbank megtalálásához

5 tipp a legjobb powerbank megtalálásához
2023. 06. 06., 05:30

A powerbank egy nagyon hasznos találmány. Úgy tudjuk a hordozható készülékeink üzemidejét kitolni, hogy közben nincs szükségünk vezetékes áramforrásra. Így olyan helyeken is tudunk indítani egy vésztöltést, ahol korábban nem tudtunk, például távol mindentől egy erdő közepén. Ma már ebből az eszközből is számos különböző típus van, így nem is olyan egyszerű választani közülük. De most hoztunk 5 tippet, hogy bárki ki tudja választani a számára legmegfelelőbb powerbankot.

Mi is az a powerbank, és mire jó?

Ez a vésztöltő néven is ismert hordozható kiegészítő abban segít, hogy útközben is tudjuk tölteni a legtöbb kütyünket. Ma már számos típus közül választhatunk, elég, ha megnézzük a PC Aréna powerbank kínálatát. Nem véletlen, hogy ebben a cikkünkben abban próbálunk segíteni, hogy mi alapján érdemes a számunkra legmegfelelőbbet kiválasztani.

A működése nagyon egyszerű. Ha áramforráshoz csatlakoztatjuk, akkor a benne található akkumulátort tölthetjük. Ha pedig valamelyik okoseszközt hozzácsatlakoztatjuk, akkor a benne tárolt energiával feltölti a készülékünket.

Legalább egy-egy bemenet és kimenet is található ennek megfelelően rajta, de vannak több kimenettel készültek is. A kimeneti csatlakozók száma fogja meghatározni, hogy egyszerre hány készüléket tudunk velük tölteni. A csatlakozók típusa lehet micro-USB vagy az újabb típusok esetén már USB-C.

És akkor most lássuk, hogy mi az az 5 tipp, amivel könnyebben ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbb powerbankot.

1. tipp: A megfelelő kapacitást válasszuk!

Az egyik, ha nem a legfontosabb tulajdonsága egy hordozható akkumulátornak, hogy mekkora kapacitása van. Ez fogja ugyanis meghatározni, hogy hány eszköz töltésére elég, vagy egy eszközt hányszor tudunk vele feltölteni.

A gyártók milliamperórában (mAh) adják meg, hogy milyen kapacitással rendelkezik egy powerbank. Minél nagyobb számot látunk, annál több energiát tud eltárolni a készülék. Általában egy 10.000 mAh-s elegendő szokott lenni. Ez 2-3 teljes feltöltésre elég egy okostelefon esetén.

Vannak nagyobb kapacitású változatok is, pl. 20.000 mAh-s. Ezekkel már akár laptopot, tabletet vagy több okoskütyüt is feltölthetünk. Mielőtt azonban ilyet szereznénk be, érdemes végiggondolni, hogy valóban szükségünk lesz-e ekkora kapacitásra!

2. Mekkora a kimeneti feszültség?

Ezt voltban adják meg a gyártók. A töltendő eszköz feszültségénél nagyobbal kell rendelkezzen az akkumulátor. Az USB szabvány tápfeszültség 5V, ekkorának vagy nagyobbnak kell lennie a powerbank esetén is.

3. Mennyi kimeneti portra van szükségünk?

Ha többen szeretnénk egyszerre használni, vagy rendszeresen többedmagunkkal kirándulunk, és ott együtt használjuk, akkor érdemes több kimeneti porttal rendelkezőt választani.

4. Több akkumulátortípus is van!

A hagyományos Li-ion akkumulátorok mellett immár Li-Pol (lítium-polimer) típus is elérhető, mely környezetbarátabb és biztonságosabb.

5. Milyen legyen a design?

Ezt érdemes legutoljára hagyni, lehetőleg ne ez legyen az elsődleges szempont!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS