4,5 milliárd forintból bővíti bicskei és üllői logisztikai központjait a SPAR

2020. 09. 08., 14:30

Kapacitásnövelő beruházásokba kezdett országos üzlethálózatának magasabb szintű kiszolgálása érdekében az üllői és a bicskei logisztikai központjában a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. A vállalat a beruházására összesen mintegy 4,5 milliárd forintot fordít, kizárólag saját forrásból.

„Az első SPAR üzlet 1991-es megnyitása óta napjainkra már 382 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezünk, franchise programunkhoz pedig 200 SPAR-logós üzlet tartozik országszerte. A folyamatosan bővülő hálózatunkat magasabb szintű logisztikai folyamatokkal tudjuk gyorsan és hatékonyan kiszolgálni. Kapacitásunk további növelése érdekében újabb fontos beruházás mellett döntöttünk: a bicskei és az üllői logisztikai bázisunk fejlesztésére saját forrásból összesen 4,5 milliárd forintot fordítunk” – ismertette Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A SPAR 1994-ben átadott – 10 hektáros – bicskei logisztikai központjában az év végére befejeződő beruházás keretében 4 ezer négyzetméterrel bővítik a szárazáru-raktárat és nagyobb lesz a frissáru kiszállítási terület is. Ez mintegy 4 ezer raklapnyi új tárolási és áruösszekészítési kapacitást jelent a jövőben.

A megnövekedett terület lehetőséget biztosít arra, hogy a meglévő épületen belül a frissáru raktár területét is növeljék. A létesítmény teljes raktárterülete ezekkel együtt megközelíti a 40 ezer négyzetmétert. Emellett irodai fejlesztésre és üzemi járda építésére is sor kerül az összesen 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás során.

A 2008-ban Üllőn megnyitott második logisztikai bázison egy új, 6 ezer négyzetméteres – 5 ezer raklap tárolási kapacitású – szárazáru csarnokot építenek fel. Ezzel a meglévő épületben felszabaduló helyet frissáru és hústermékek számára használják majd. Ezeken kívül csaknem 2 ezer négyzetméteres raktározásra alkalmas galériát is kialakítanak, valamint egy új – akár napi 4 ezer raklap megmozgatására alkalmas – raklapemelő gépet vásárolnak és 110 kW fűtési / 90 kW hűtési teljesítményű hőszivattyút is beüzemelnek. Az üllői fejlesztést 2 milliárd forintos saját forrásból finanszírozza a vállalat.

„A megnövelt kapacitású logisztikai központokban így már összesen 100 ezer tonnányi terméket tudunk raktározni és kiszállításra előkészíteni a SPAR-hálózat üzleteibe” – tette hozzá Maczelka Márk.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS