4,5 milliárd forintból bővíti bicskei és üllői logisztikai központjait a SPAR

2020. 09. 08., 14:30

Kapacitásnövelő beruházásokba kezdett országos üzlethálózatának magasabb szintű kiszolgálása érdekében az üllői és a bicskei logisztikai központjában a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. A vállalat a beruházására összesen mintegy 4,5 milliárd forintot fordít, kizárólag saját forrásból.

„Az első SPAR üzlet 1991-es megnyitása óta napjainkra már 382 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezünk, franchise programunkhoz pedig 200 SPAR-logós üzlet tartozik országszerte. A folyamatosan bővülő hálózatunkat magasabb szintű logisztikai folyamatokkal tudjuk gyorsan és hatékonyan kiszolgálni. Kapacitásunk további növelése érdekében újabb fontos beruházás mellett döntöttünk: a bicskei és az üllői logisztikai bázisunk fejlesztésére saját forrásból összesen 4,5 milliárd forintot fordítunk” – ismertette Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A SPAR 1994-ben átadott – 10 hektáros – bicskei logisztikai központjában az év végére befejeződő beruházás keretében 4 ezer négyzetméterrel bővítik a szárazáru-raktárat és nagyobb lesz a frissáru kiszállítási terület is. Ez mintegy 4 ezer raklapnyi új tárolási és áruösszekészítési kapacitást jelent a jövőben.

A megnövekedett terület lehetőséget biztosít arra, hogy a meglévő épületen belül a frissáru raktár területét is növeljék. A létesítmény teljes raktárterülete ezekkel együtt megközelíti a 40 ezer négyzetmétert. Emellett irodai fejlesztésre és üzemi járda építésére is sor kerül az összesen 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás során.

A 2008-ban Üllőn megnyitott második logisztikai bázison egy új, 6 ezer négyzetméteres – 5 ezer raklap tárolási kapacitású – szárazáru csarnokot építenek fel. Ezzel a meglévő épületben felszabaduló helyet frissáru és hústermékek számára használják majd. Ezeken kívül csaknem 2 ezer négyzetméteres raktározásra alkalmas galériát is kialakítanak, valamint egy új – akár napi 4 ezer raklap megmozgatására alkalmas – raklapemelő gépet vásárolnak és 110 kW fűtési / 90 kW hűtési teljesítményű hőszivattyút is beüzemelnek. Az üllői fejlesztést 2 milliárd forintos saját forrásból finanszírozza a vállalat.

„A megnövelt kapacitású logisztikai központokban így már összesen 100 ezer tonnányi terméket tudunk raktározni és kiszállításra előkészíteni a SPAR-hálózat üzleteibe” – tette hozzá Maczelka Márk.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS