32 település termékeit kínálja a sárospataki termelői piac

2021. 09. 09., 15:15

Sorra adják át az új termelői és kereskedői piacokat szerte az országban, ennek egyik jeles példája a 300 millió forintos pályázati támogatásból felújított sárospataki piac is, ahol három járásból összesen 32 település állította fel bemutatóstandját – mondta az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára szerdán Sárospatakon, a Zemplén-Hegyalja Térségi Közfoglalkoztatási Kiállításon.

Szinay Attila beszédében kiemelte, az esemény célja – a térségi kapcsolattartáson felül –, hogy az önkormányzatoknak lehetőségük legyen az előállított termékeik, innovatív ötleteik és megvalósított eredményeik bemutatására, amivel a korábbi években nem tudtak a Közfoglalkoztatási Kiállításokon megjelenni. Arról is beszélt, hogy a járványhelyzet alatt jelentősen megnőtt az érdeklődés a magyar termékek vásárlása iránt, ami nagyban hozzájárul a magyar gazdaság élénkítéséhez és fejlődéséhez.

Az államtitkár kitért a közfoglalkoztatási programra is, mely közel egy évtizede működik Borsod-Abaúj-Zemplén megye két meghatározó térsége, Zemplén és Hegyalja településein. Példaként említette a települési Start programokat, ahol jellemzően mezőgazdasági termelés és előállítás folyik, de hasonlóan eredményesnek tartja a szociális programokat, melyek a települési értékteremtésben jeleskednek: a közterületi bútorok elkészítésében, valamint az illegális hulladéklerakók felszámolásában, közterületek tisztán tartásában.

Szinay Attila elmondta: a kormány elkötelezett a vidék fejlesztése mellett, az 5000 fő alatti kistelepülések visszajelzéseiből kitűnik, hogy komoly fejlődésen estek át az elmúlt években. Emlékeztetett, hogy a Magyar Falu Program keretében a falusi CSOK-kal, a falusi útalappal és a kisboltok támogatásával együtt több mint 600 milliárd forint finanszírozást nyújtott az elmúlt 3 évben. Kiemelte, az indulás óta 23 ezer család vette igénybe a kormány által nyújtott támogatást, 3000 kilométer mellékút újult meg, mintegy 1600 falusi játszótér lett modernebb és 400 falusi orvosi rendelőt újítottak fel.     

Koncz Zsófia országgyűlési képviselő azt mondta, hogy a térségben komoly fejlesztések történnek, példaként említette a 37-es útfelújítást, de beszélt a jövőbeli turisztikai projektekről és Tokaj-Hegyalját, valamint a környező településeket összekötő bicikliút jövőbeli megvalósulásáról is.  

Aros János, Sárospatak polgármestere arról beszélt, hogy a kormány támogatásnak köszönhetően megnyitott új piac a XXI. század elvárásaihoz és a történelmi kisváros hagyományaihoz egyaránt méltó.

(Szöveg és fotó: AM Sajtóiroda)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 19:18:00
Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS