Új vezető az EY Könyvvizsgálati Szolgáltatások élén

Új vezető az EY Könyvvizsgálati Szolgáltatások élén
2022. 07. 21., 17:27

Július 1-jétől Kónya Zsolt irányítja az EY Könyvvizsgálati Szolgáltatások üzletágát.

A közel 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Kónya Zsolt (a fotón) az EY-nál kezdte pályafutását. 2017-ben ő építette ki a számvitel területén belül a pénzügyi tanácsadás üzletágat, amit az iparágban szerzett széleskörű tapasztalatára és a tanácsadó cégnél elérhető tudásbázisra alapozott. A könyvvizsgálati szolgáltatások vezetőjeként első lépése lesz egy olyan működési modell kialakítása, amivel az eddiginél is gyorsabb fejlődési lehetőséget teremt a munkatársaknak, és még hatékonyabban tudja támogatni a vállalat ügyfeleit.

„A hazai EY történetének legsikeresebb évét zárta tavaly a könyvvizsgálati csapat. Zsolttal egy olyan vezető veszi át az üzletág irányítását, aki már bizonyította, hogy képes új dimenziókba emelni egy terület működését. Szakértelme és tapasztalata garantálja, hogy a jövőben is a lehető legmagasabb szinten fogjuk kiszolgálni ügyfeleinket, legyenek akár sikeres hazai vállalatok, vállalkozók vagy multinacionális cégek. Gratulálok Zsoltnak a kinevezéshez” – emelte ki Rencz Botond, az EY nemzetközi vezetője.

„A szakmánk komoly átalakuláson megy keresztül. Személyes küldetésemnek tekintem, hogy hosszú távon biztosítsuk az üzletág sikereit, aminek az alapja ügyfeleink és a munkatársak elégedettsége. A vállalat elkötelezettségét mutatja, hogy a következő 4 évben több mint 1 milliárd dollárt fordítunk újgenerációs könyvvizsgálati technológiákra világszerte, és bevezetünk egy olyan egyedi működési modellt, amivel minden eddiginél dinamikusabb fejlődési lehetőséget tudunk biztosítani kollégáink számára” – hangsúlyozta Kónya Zsolt a kinevezése kapcsán.

Az üzletágat 2015 óta Bartha Zsuzsanna vezette. Mára az EY rendelkezik a legnagyobb könyvvizsgálati ügyfélkörrel a 200 legnagyobb magyarországi vállalat listáján[1]. Zsuzsanna a továbbiakban a tőkepiaci szereplőkre fókuszál, még tovább fejlesztve a tanácsadó cég tekintélyes ügyfélkörét.

(Fotó: EY)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS