Új vezető a Nestlé Hungária szerencsi és diósgyőri üzemeinek élén

2022. 07. 05., 18:43

Hélène Kovalevsky közel hat éves vezetése után Lidia Wrońska veszi át a Nestlé Hungária szerencsi és diósgyőri gyárainak irányítását. Lidia Wrońska a Nestlé egyesült királyságbeli Fawdon gyáregységből érkezik Magyarországra.

Hélène Kovalevsky gyárigazgatóként végzett munkájával nemcsak a rövidtávú célkitűzéseket teljesítette, hanem hozzájárult a két üzem hosszútávú versenyképességéhez is.

„Büszke vagyok az elmúlt évek eredményeire, többek között a COVID járvány alatti helytállásunkra és az automatizálási tervek sikeres végrehajtására is, amellyel biztosítottuk pozíciónkat az élelmiszeripar élvonalában” – összegezte tapasztalatait a szakember.

Lidia Wrońska a Nestlé rzeszów-i gyárában kezdte pályafutását Lengyelországban. Vállalati mérnökként kulcsfontosságú szerepet töltött be a fenntartható és egyszerűsített munkamódszerek előmozdításában lengyelországi és régiós üzemekben, az elmúlt három évben pedig az egyesült királyságbeli Fawdon-gyáregység üzemmérnöke volt.

„Izgatottan várom a szerencsi és a diósgyőri csapatokkal való közös munkát, nagy reményeket fűzök a magyarországi üzemek kiváló adottságaihoz. Vezetőként arra fogok törekedni, hogy gondoskodjak az alkalmazottak szükségleteiről és kihozzam a legtöbbet a termelésben rejlő lehetőségekből” – mondta az új vezető.

A diósgyőri gyár a Nestlé cégcsoport egyetlen kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme a világon, ahonnan több, mint húsz országba szállítanak húsvéti és karácsonyi termékeket. Az idén hatvan éves üzemben napjainkban közel 300 féle üreges csokoládéfigura készül valódi csokoládéból.

A Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő központjaként működő szerencsi gyár pedig jövőre ünnepli alapításának századik évfordulóját. A Nestlé Hungária harminc országot lát el az itt készülő termékekkel, és az elmúlt években összesen 9 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a térségben, amelynek 76 százalékát a szerencsi üzemre fordították.

(Fotók: Nestlé)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS