Új vezető a Nano Energies magyarországi leányvállalatának élén

Új vezető a Nano Energies magyarországi leányvállalatának élén
2023. 06. 26., 20:22

2023 júniusától Tóth Kornél tölti be a csehországi székhelyű Nano Energies magyarországi leányvállalatának vezetői pozícióját.

Tóth Kornél a Budapesti Gazdasági Egyetemen végezte tanulmányait közgazdaságtani és kereskedelmi szakon, második diplomáját pedig marketing és reklám szakon szerezte. Karrierjét logisztikai pályán kezdte meg, Majd a területen eltöltött öt év után az értékesítésben folytatta, ahol hamarosan vezető értékesítési munkatárs, majd értékesítési vezető lett. Innen váltott a Nano Energies magyar leányvállalatához, amelynek country managere lett.

Kornél az elmúlt nyolc évet az energiaszektorban töltötte, ahol folyamatosan bővítette a portfólióját. Foglalkozott termékfejlesztéssel az MVM-mel együttműködésben, a Centrica Business Solutions-nél pedig a PPA-szerződések sikeres értékesítésére dolgozott ki megoldásokat. Mielőtt a Nano Energies-hez érkezett, a Crescom Holding energetikai leányvállalatánál, a Crescom Electránál az ipari energiatárolókban rejlő lehetőségekkel foglalkozott egy 8 fős szervezetet élén.

A Nano Energies 2008 óta dolgozik az energiapiac decentralizálásán, valamint segíti hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tenni az átviteli hálózatok működését. A független rugalmassági aggregátor sok kisebb-nagyobb áramtermelőt és fogyasztót egyesít egy közös intelligens rendszerbe, amely így egyetlen nagy „virtuális erőműként” működik.

A vállalat a Cseh Köztársaságban kezdte tevékenységét, ahol elsőként szolgáltatott 100 százalékban zöld áramot. A Nano Energies az elmúlt években kiterjesztette működését Szlovákiára, Horvátországra és Romániára is, 2022 év végén pedig Magyarországon is elindította szolgáltatását.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS