Új vezető a Nano Energies magyarországi leányvállalatának élén

Új vezető a Nano Energies magyarországi leányvállalatának élén
2023. 06. 26., 20:22

2023 júniusától Tóth Kornél tölti be a csehországi székhelyű Nano Energies magyarországi leányvállalatának vezetői pozícióját.

Tóth Kornél a Budapesti Gazdasági Egyetemen végezte tanulmányait közgazdaságtani és kereskedelmi szakon, második diplomáját pedig marketing és reklám szakon szerezte. Karrierjét logisztikai pályán kezdte meg, Majd a területen eltöltött öt év után az értékesítésben folytatta, ahol hamarosan vezető értékesítési munkatárs, majd értékesítési vezető lett. Innen váltott a Nano Energies magyar leányvállalatához, amelynek country managere lett.

Kornél az elmúlt nyolc évet az energiaszektorban töltötte, ahol folyamatosan bővítette a portfólióját. Foglalkozott termékfejlesztéssel az MVM-mel együttműködésben, a Centrica Business Solutions-nél pedig a PPA-szerződések sikeres értékesítésére dolgozott ki megoldásokat. Mielőtt a Nano Energies-hez érkezett, a Crescom Holding energetikai leányvállalatánál, a Crescom Electránál az ipari energiatárolókban rejlő lehetőségekkel foglalkozott egy 8 fős szervezetet élén.

A Nano Energies 2008 óta dolgozik az energiapiac decentralizálásán, valamint segíti hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tenni az átviteli hálózatok működését. A független rugalmassági aggregátor sok kisebb-nagyobb áramtermelőt és fogyasztót egyesít egy közös intelligens rendszerbe, amely így egyetlen nagy „virtuális erőműként” működik.

A vállalat a Cseh Köztársaságban kezdte tevékenységét, ahol elsőként szolgáltatott 100 százalékban zöld áramot. A Nano Energies az elmúlt években kiterjesztette működését Szlovákiára, Horvátországra és Romániára is, 2022 év végén pedig Magyarországon is elindította szolgáltatását.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS