Pártos Zsoltot nevezték ki a Praktiker új ügyvezető igazgatójának, a közgazdász szakember az új pozíciójában felelős a Praktiker Áruházlánc teljes magyarországi működésért, illetve feladata a jövőbeni növekedés feltételeinek megteremtése.
2021. szeptember 27-től Pártos Zsolt (a fotón) személyében új ügyvezetője lett a Praktiker Építési és Barkácspiacok Kft.-nek, amely a Wallis Csoport részeként, magyar tulajdonban működik 2016 óta. Pártos Zsolt együttesen vezeti majd a társaságot 2022. január 31-ig Karl-Heinz Keth ügyvezetővel, akinek karizmatikus személye és sok évtizedes operációs tapasztalata meghatározó tényezője volt a Praktiker évek óta tartó dinamikus fejlődésének, s saját döntése értelmében lezárja aktív pályafutását és nyugdíjba vonul.
Az új vezető jelentős nemzetközi és hazai tapasztalattal rendelkezik a kiskereskedelmi szektorban a stratégia és a digitalizáció területén, kinevezése nem csak új távlatokat nyit, de segíti a megújulást és a piaci pozíciók további erősítését is a 20 magyarországi barkácsáruházzal rendelkező Praktiker számára. A Praktiker előtt mintegy húsz éven át dolgozott a Tesco Globál Áruházak Zrt.-nél különböző vezetői pozíciókban, 2017-2021 között ügyvezetőként.
Közgazdászként diplomázott 1995-ben, majd 2002-ben MBA diplomát szerzett. Mintegy 25 éves pályafutása során Franciaországban, Angliában, Törökországban és a közép-kelet európai régió számos országában dolgozott vezető kiskereskedelmi vállalatoknál az értékesítés és a beszerzés területein.
„A Praktiker egy jól ismert márka, amely egyet jelent a szakértelemmel és a minőségi termékkínálattal. Nagy várakozással tekintek a közös munkára a Praktikerrel, ahol a kollégák már sokszor megmutatták, hogy egy elkötelezett, szakértő csapat mindig a vásárlókat helyezi a központba. Remélem, hogy sokat tanulok tőlük” – hangsúlyozta Pártos Zsolt.
Szabadidejében két fiával sokat úszik, kerékpározik és síel; hobbija a vitorlázás.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.