Új elnököt választott a Fintech Szövetség

Új elnököt választott a Fintech Szövetség
2023. 02. 27., 20:13

Ács Zoltánt választották meg a Magyar Fintech Szövetség elnökének, megbízatása két évre szól.

Ács Zoltán gazdasági újságíróként kezdte pályáját, majd sikeres alapítóból a hazai startup színtér egyik prominens szereplője lett – írja a fintech.hu.

Nyolc évig volt a Design Terminal szakmai igazgatója, több mint 200 startup fejlődéséhez járult hozzá. Évek óta foglalkozik nagyvállalati innovációval és kockázati tőkebefektetéssel. Jelenleg az MKB Fintechlab ügyvezetője, valamint az MKB Bank innovációs vezetője.

A Magyar Fintech Szövetséget (MAFISZ) 2020-ban alapították. Célja, hogy elősegítse a hazai fintech szektorban érdekelt piaci szereplők együttműködésének, érdekképviseletének és érdekérvényesítő képességeinek erősítését. A szövetség 32 tagot számlál, amelyek jelentős felhasználói bázissal, magas bevételekkel és különböző elismerésekkel büszkélkedhetnek.

Ács Zoltán szerint Magyarországon finomításokra van szükség a fintech és a startup szabályozásban, valamint jelentős változás kellene a digitális kultúrában és érettségben. Mint mondta: „szabályozás terén Litvánia tökéletes példa lehet számunkra. Évekkel ezelőtt semmivel sem voltak előttünk, de nagyon hamar Európa egyik kiemelkedő ökoszisztémáját építették fel kedvező szabályozásukkal.”

Az elnök szerint „vannak tényezők, amelyeken nem igazán tudunk változtatni, ilyen például az idősödő korfa. Ez sokszor együtt jár a nem megfelelő digitális felkészültséggel, ami főleg az idősebbeknél, de nagyon sok fiatalnál is megfigyelhető. Ha nincs meg a digitális érettség, akkor fintechet sem használnak az ügyfelek és nem tudunk valódi fintech központtá válni. Ezen edukációval lehet segíteni, de a változás nem azonnal következik be.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS