Megvan 4 éven belül az ötödik kamarai elnök

2019. 02. 13., 18:45

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara február 13-ai Küldöttgyűlésén Nagy Elek ügyvezető általános alelnököt választotta a BKIK elnökének a soron következő tisztújításig.

A BKIK honlapján közzé tett hír szerint a küldöttek egyhangú szavazatával lett Nagy Elek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az ülést vezető Szatmáry Kristóf tiszteletbeli elnök vezetésével minden napirendi pontot megtárgyaltak és elfogadtak a küldöttek.

A választás közvetlen előzménye az volt, hogy tavaly cecember 17-én rendkívüli elnökségi ülésen döntöttek arról a BKIK-ban, hogy Csoltó Gábor lemondott elnök után ki vezesse a szervezetet.

Az ülésen nem vett részt Csoltó Gábor, aki távozását a kamaránál uralkodó állapotokkal indokolta. Hogy milyenek ezek az állapotok, arra jellemző, hogy négy éven belül immár az ötödik elnököt keresik a Krisztina körúton. Összehasonlításképpen: a BKIK első 90 évében, 1850 és 1940 között mindössze 7 elnököt „fogyasztott el”.

Csoltó távozása után voltak hírek arról, hogy az ideiglenes elnöki munkát majd Koji László viszi tovább, ám nem így történt. Nagy Elek a BKIK honlapján „sk.” számolt be az elnökségi ülésről. Ezt írta: „Az elnökség tagjai döntöttek arról, hogy a következő elnök megválasztásáig a kamara képviseletében eljáró általános alelnök Nagy Elek lesz. A következő elnökválasztás időpontjáról a 2019. év eleji elnökségi ülés dönt.”

Nagy Eleket, a BÁV, a Vegyépszer és a Főtaxi tulajdonosát akkor választották meg a kamara általános alelnökének, amikor Csoltó Gábor közölte távozását – információk szerint éppen emiatt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS