Kihirdették a Siemens sajtódíj nyerteseit

Kihirdették a Siemens sajtódíj nyerteseit
2024. 04. 19., 14:10

Április 18-án este tartották Siemens Media Award 2024 hazai díjátadóját, amelyen a technológia területén különösen magas színvonalon alkotó újságírók, illetve tartalomkészítők munkáját ismerték el.

A pályázatra – „Célszerű technológia” jelmondattal – olyan, 2023. április 1. és 2024. április 5. között publikált médiatartalmakat vártak, amelyek azt mutatják be, hogy a technológia hogyan segíti a fenntarthatóság, a gazdaság vagy a társadalom fejlődését. A Siemens az éves sajtódíját nyolc további, közép- és kelet-európai országban (Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) is kiosztja.

Magyarországon 21 pályázatot értékelt a független zsűri – Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Szövetségének elnöke, Vass Enikő, a Siemens Media Award korábbi díjazottja és Arató Márk, a Siemens Zrt. kommunikációs vezetője) –, figyelembe véve többek között azok relevanciáját, újszerűségét, stílusát és a szerzője által a témához való hozzáadott értéket is.

Az első helyezettnek járó díjat Kis Judit nyerte, a Forbes 2023. júniusi nyomtatott számában megjelent, újratölthető aeroszolos dezodor-innovációról szóló Nem próbálkoznak, hanem belekezdenek, és megcsinálják című cikkéért.

A másik két Media Award elismerést is női újságírók vihették haza. Zákányi Virág, a GyártásTrend honlapján 2023 októberében publikált, Terápia VR-szemüvegben cikkét, valamint Kocsis-M. Brigitta, a Novum TV-ben 2024. március 18-án adásba került, Minimál invazív és robotsebészeti eljárások riportját díjazta a zsűri. A három nyertes jutalma egy-egy két személyre szóló szállodai pihenés.

Különdíjban részesült két további pályázó is: Bohák Enikő, a Zöld Ipar Magazin oldalán 2023 augusztusában megjelent, Így hasznosítják az élelmiszerhulladékot: körforgásban a hollandok kenyere című írásáért, valamint Sarusi István, a Láthatóvá tenni a láthatatlant címet viselő, 2024 márciusában a National Geographic online felületén publikált cikkéért.

Az öt díjazott munka továbbjutott a Siemens régiós versenyére, ahol a további nyolc ország sajtódíjának kiválasztottjaival méri össze őket a nemzetközi zsűri. A régió így kiválasztott legjobb öt jelentkezője meghívást kap a Concordia Ball bécsi újságírói rendezvényre, ahol kihirdetik a győztes pályamunka benyújtóját, akit egy kétfős Salzburgi Ünnepi Játékokra szóló belépővel is megjutalmaznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-29 09:10:00
2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég közel 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál; a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS