Átadták a Junior Prima Díjakat magyar ismeretterjesztés és média kategóriában

Átadták a Junior Prima Díjakat magyar ismeretterjesztés és média kategóriában
2023. 10. 26., 06:20

Hat, harminc év alatti fiatal vehetett át elismerést a Junior Prima Díj magyar ismeretterjesztés és média kategóriájában.

A nettó kétmillió forint pénzjutalommal járó díjat

  • Berecz Péter (ATV),
  • Csóti Rebeka (24.hu),
  • Holló Bettina (Index),
  • Kisbali Bence (Tarján Rádió),
  • Kövesy Károly (Portfolio) és
  • Lengyel Emese (Mediaworks)

vette át a KAVOSZ Zrt. rendezésében megvalósult szerdai fővárosi ünnepségen.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója felidézte: a Prima Primissima Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban, tíz éven keresztül személyes támogatásával működött, majd átadta Csányi Sándornak, aki az OTP-n keresztül viszi tovább küldetését. A Prima Primissima mozgalom olyan kiemelt társadalmi jelentőségű üggyé vált, amit senki nem gondolt volna korábban – hangsúlyozta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy 2007-ben a díjazást a 30 év alatti, Magyarországon vagy a külhoni magyarlakta településeken élő tehetséges fiatalokra is kiterjesztették. A díj egy fontos visszajelzés, mérföldkő ezeknek a fiataloknak, akik számára ez az elismerés ösztönzést jelenthet a jövőben is - mondta, kiemelve, hogy idén 36 jelölt közül választotta ki zsűri a hat győztest, a bírálóbizottság egyetértésben döntött a díjazottakról. Az ünnepségen Krisán László felidézte azt a mondatot, amely akkor hangzott el, amikor Demján Sándor átadta Törőcsik Mari színművésznek a Prima Primissima Díjat: „ez az a díj, amelyet dicsőség átvenni, átadni pedig tisztesség”.

Az elismeréseket a zsűri tagjai nyújtották át a díjazottaknak. A bírálóbizottság tagjai között van Krisán László mellett Balogh Gabriella, a Net Média Zrt. résztulajdonosa; Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója; Vaszily Miklós, a TV2 elnöke; Kovács Tibor, a Ringier Hungary Kft. ügyvezető igazgatója; Gundel Takács Gábor újságíró, műsorvezető, kommentátor; Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója; Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke; valamint Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik támogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is vállal a tehetségek támogatásában, társalapítóként a Junior Prima Díj sajtó kategóriájának gondozója lett: 2021-ig a Junior Prima Díjak „sajtó” kategóriájában díjazták, 2022-től pedig „ismeretterjesztés és média” kategóriájában díjazzák a fiatal tehetségeket. A kategória megváltozott neve kifejezi az alkalmazkodást a modern médiához, tartalomgyártáshoz, szélesítve a jelölhető szakemberek körét. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS