Átadták a Junior Prima Díjakat magyar ismeretterjesztés és média kategóriában

Átadták a Junior Prima Díjakat magyar ismeretterjesztés és média kategóriában
2023. 10. 26., 06:20

Hat, harminc év alatti fiatal vehetett át elismerést a Junior Prima Díj magyar ismeretterjesztés és média kategóriájában.

A nettó kétmillió forint pénzjutalommal járó díjat

  • Berecz Péter (ATV),
  • Csóti Rebeka (24.hu),
  • Holló Bettina (Index),
  • Kisbali Bence (Tarján Rádió),
  • Kövesy Károly (Portfolio) és
  • Lengyel Emese (Mediaworks)

vette át a KAVOSZ Zrt. rendezésében megvalósult szerdai fővárosi ünnepségen.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója felidézte: a Prima Primissima Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban, tíz éven keresztül személyes támogatásával működött, majd átadta Csányi Sándornak, aki az OTP-n keresztül viszi tovább küldetését. A Prima Primissima mozgalom olyan kiemelt társadalmi jelentőségű üggyé vált, amit senki nem gondolt volna korábban – hangsúlyozta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy 2007-ben a díjazást a 30 év alatti, Magyarországon vagy a külhoni magyarlakta településeken élő tehetséges fiatalokra is kiterjesztették. A díj egy fontos visszajelzés, mérföldkő ezeknek a fiataloknak, akik számára ez az elismerés ösztönzést jelenthet a jövőben is - mondta, kiemelve, hogy idén 36 jelölt közül választotta ki zsűri a hat győztest, a bírálóbizottság egyetértésben döntött a díjazottakról. Az ünnepségen Krisán László felidézte azt a mondatot, amely akkor hangzott el, amikor Demján Sándor átadta Törőcsik Mari színművésznek a Prima Primissima Díjat: „ez az a díj, amelyet dicsőség átvenni, átadni pedig tisztesség”.

Az elismeréseket a zsűri tagjai nyújtották át a díjazottaknak. A bírálóbizottság tagjai között van Krisán László mellett Balogh Gabriella, a Net Média Zrt. résztulajdonosa; Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója; Vaszily Miklós, a TV2 elnöke; Kovács Tibor, a Ringier Hungary Kft. ügyvezető igazgatója; Gundel Takács Gábor újságíró, műsorvezető, kommentátor; Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója; Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke; valamint Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik támogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is vállal a tehetségek támogatásában, társalapítóként a Junior Prima Díj sajtó kategóriájának gondozója lett: 2021-ig a Junior Prima Díjak „sajtó” kategóriájában díjazták, 2022-től pedig „ismeretterjesztés és média” kategóriájában díjazzák a fiatal tehetségeket. A kategória megváltozott neve kifejezi az alkalmazkodást a modern médiához, tartalomgyártáshoz, szélesítve a jelölhető szakemberek körét. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-27 19:10:00
A Gazdasági Versenyhivatal kiemelt figyelmet fordít a jelentős számú fogyasztó és vállalkozás érdekeit és piaci helyzetét befolyásoló, nagy technológiai vállalkozások és online platformok piaci magatartásainak vizsgálatára.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS