Mi történik a NAV által lefoglalt alkoholtermékekkel?

Mi történik a NAV által lefoglalt alkoholtermékekkel?
2021. 10. 12., 16:30

A közelmúltban semmisítették meg a NAV által Nyugat-Magyarországon lefoglalt alkoholtermékeket. Az ismeretlen eredetű italokból a folyamat végén biogáz lesz, ami hőenergiaként hasznosul.

A pénzügyőrök az elmúlt időszak ellenőrzésein mintegy hétszáz esetben foglaltak le ismeretlen eredetű alkoholt Nyugat-Magyarországon. A lefoglalt jövedéki termékeket kötelező megsemmisíteni, ha birtoklásuk nem szabályszerű.

Az eljárás megindításától kezdve a NAV folyamatosan felügyeli a lefoglalt szeszt, kizárva az esetleges visszaélést. Az alkoholtermékek egy központi áru- és bűnjelraktárba kerülnek, majd idővel elrendelik megsemmisítésüket.

Az idén január és augusztus között lefoglalt termékek megsemmisítése elegyítéssel kezdődött, 30 pénzügyőr a különböző palackokban, üvegekben tárolt alkoholt nagy tartályokba öntötte össze, majd hatósági zárral látták el azokat. Emellett gondoskodtak a palackok szelektálásáról is, figyelve az újrahasznosításra. A tartályokban lévő alkoholt a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-nél szennyvíziszappal keverték, elérve a végleges megsemmisítést. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS