Meghosszabbított adómentességek és bértámogatás

2021. 02. 02., 10:00

A veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. Korm. rendelet, amely 2021. február 8-án lép hatályba, meghosszabbítja a veszélyhelyzet ideje alatt kiadott rendeletek hatályát – hívja fel a figyelmet a K-X Consulting.

A rendeletek tartalma

  • A 27/2021. Korm. rendelet 3. pontja alapján a 485/2020. Korm. rendelet 14 § (5) bekezdésében meghatározott bértámogatás igénybevételére vonatkozó határidő az alábbiak szerint módosult: „A támogatás legfeljebb 2020. év november és december hónapjára, valamint 2021. év január és február hónapjára nyújtható.”
  • A 485/2020. Korm. rendeletben meghatározott adófizetési kedvezmények (így a rehabilitációs hozzájárulás, a szocho, valamint a szakképzési hozzájárulás mentességet) a 27/2021. Korm. rendelet értelmében „2020. év november és december hónapjára, valamint 2021. év január és február hónapjára” is igénybe vehetők.
  • Az 5 százalékos áfa kedvezményt és a TUHO- (turisztikai fejlesztési hozzájárulás) mentességet a 498/2020. Korm. rendelet szabályozza, amelynek hatályát a 27/2021. Korm. rendelet 8. pontja szintén meghosszabbítja.

A veszélyhelyzetre tekintettel igénybe vehető bértámogatás és az adókedvezmények (mentességek) a veszélyhelyzet meghosszabbítása miatt tehát hatályban maradnak, így februárra is igénybe vehetőek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS