Így készül a következő harminc évre a Samsung

Így készül a következő harminc évre a Samsung
2019. 06. 20., 20:00

Milyen lesz a technológiai fejlődés következő 30 éve? – ezt a kérdést járta körül a Samsung azon a jubileumi rendezvényen, amelyet a vállalat magyarországi piacra lépésének 30. évfordulója kapcsán rendeztek.

A Samsung, a világ egyik vezető technológiai vállalata 30 éve van jelen Magyarországon. Az eltelt három évtizedben a vállalat a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplőjévé vált. Modern és innovatív termékeinek honi gyártásával jelentős mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez.

A vállalat elkötelezett aziránt, hogy a következő harminc évben is a felhasználók igényeit szem előtt tartva alkossa meg a jövő technológiai megoldásait. Ennek megfelelően az ünnepi évet többek között egy jövőkutató kerekasztal-beszélgetéssel kezdte meg a vállalat.

A kerekasztal-beszélgetésen olyan elismert szakemberek vettek részt, mint Kömlődi Ferenc, jövőkutató, író, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Hírmagazinjának és az első magyar 3D nyomtatással foglalkozó blognak (FreeDee) szerkesztője, Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató, az orvosi jövőkutatás nemzetközi szinten elismert szakértője, Nemes Orsolya, generációkutató, TEDx előadó, a Generációs mítoszok c. könyv szerzője, valamint Kenyeres Tamás, a Samsung Magyarország mobil termékmenedzsment vezetője. A beszélgetést Wenzel Richárd, az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) digitális nagykövete moderálta.

A kerekasztal-beszélgetés során a résztvevők többek között azt elemezték, hogyan befolyásolja majd a mesterséges intelligencia a mindennapokat, milyen új, digitalizációval kapcsolatos szakmák, munkakörök jelennek majd meg a jövőben, merre tart a robotizáció, és hogyan lehet a legjobban kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket.

Meskó Bertalan kiemelte, hogy „Fontos, hogy megbízzunk a mesterséges intelligenciák döntéseiben, és ne akarjunk mindig jobbak lenni az algoritmusnál. Természetesen a bizalom kiépítéséhez idő kell, de semmiképpen sem szabad félnünk a technológiától, hiszen vannak feladatok, amelyekben a gépek mindig jobbak lesznek nálunk. Ilyen például a vezetés, amelynél jóval egyszerűbb rábízni magunkat a mesterséges intelligenciára.”

Kenyeres Tamás az 5G technológia felhasználási területeinek kapcsán megemlítette, hogy „Elértük azt a pontot, ahol a technológia már mindenki számára hozzáférhető és az élet minden területén fel tudjuk használni. Az 5G hálózatok sebessége minden eszköz és alkalmazás működését segíti, hamarosan pedig olyan funkciókkal találkozhatunk, amelyek rengeteg mindennapi folyamatot lerövidíthetnek.”

Ezt követően Nemes Orsolya, az új, digitalizációval kapcsolatos munkakörök megjelenése kapcsán kifejtette, hogy Nagyon érdekes lesz látni, hogyan alakulnak át a munkaköreink a robotok és a mesterséges intelligencia térnyerésének hatására, és ez milyen hatással lesz az egyénekre, közösségeinkre és társadalmainkra. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy lépést tartsunk a változásokkal és ezek kezelésére felkészüljünk. Az idők kezdete óta azon igyekeztünk, hogy kiterjesszük a valóság határait, most pedig olyan változások előtt állunk, amelyek alapjaiban változtathatják meg az életünket és mindazt, amit eddig alapvetésnek hittünk.”

Az esemény zárásaként Kömlődi Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy „Bizonyos munkahelyek megszűnhetnek a technológiaváltás következményeként, ugyanakkor legalább annyi új munkahely is létrejön majd. A jövő az ember-gép együttműködéseké, amelyekben sokkal szélesebb körben és mélyebben használhatjuk a kreativitásunkat.”  

„A Samsung innovatív megoldásai formálják a jövőt és a digitális trendeket. Ahogyan az elmúlt harminc évben, úgy a következő évtizedekben is arra törekszünk, hogy a felhasználók számára jövőbemutató, biztonságos és hosszú távú használatra tervezett eszközöket, megoldásokat nyújtsunk” mondta Samu Zsófia, a Samsung Electronics Magyar Zrt. kommunikációs vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 07:30:05
Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS