Így készül a következő harminc évre a Samsung

Így készül a következő harminc évre a Samsung
2019. 06. 20., 20:00

Milyen lesz a technológiai fejlődés következő 30 éve? – ezt a kérdést járta körül a Samsung azon a jubileumi rendezvényen, amelyet a vállalat magyarországi piacra lépésének 30. évfordulója kapcsán rendeztek.

A Samsung, a világ egyik vezető technológiai vállalata 30 éve van jelen Magyarországon. Az eltelt három évtizedben a vállalat a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplőjévé vált. Modern és innovatív termékeinek honi gyártásával jelentős mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez.

A vállalat elkötelezett aziránt, hogy a következő harminc évben is a felhasználók igényeit szem előtt tartva alkossa meg a jövő technológiai megoldásait. Ennek megfelelően az ünnepi évet többek között egy jövőkutató kerekasztal-beszélgetéssel kezdte meg a vállalat.

A kerekasztal-beszélgetésen olyan elismert szakemberek vettek részt, mint Kömlődi Ferenc, jövőkutató, író, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Hírmagazinjának és az első magyar 3D nyomtatással foglalkozó blognak (FreeDee) szerkesztője, Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató, az orvosi jövőkutatás nemzetközi szinten elismert szakértője, Nemes Orsolya, generációkutató, TEDx előadó, a Generációs mítoszok c. könyv szerzője, valamint Kenyeres Tamás, a Samsung Magyarország mobil termékmenedzsment vezetője. A beszélgetést Wenzel Richárd, az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) digitális nagykövete moderálta.

A kerekasztal-beszélgetés során a résztvevők többek között azt elemezték, hogyan befolyásolja majd a mesterséges intelligencia a mindennapokat, milyen új, digitalizációval kapcsolatos szakmák, munkakörök jelennek majd meg a jövőben, merre tart a robotizáció, és hogyan lehet a legjobban kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket.

Meskó Bertalan kiemelte, hogy „Fontos, hogy megbízzunk a mesterséges intelligenciák döntéseiben, és ne akarjunk mindig jobbak lenni az algoritmusnál. Természetesen a bizalom kiépítéséhez idő kell, de semmiképpen sem szabad félnünk a technológiától, hiszen vannak feladatok, amelyekben a gépek mindig jobbak lesznek nálunk. Ilyen például a vezetés, amelynél jóval egyszerűbb rábízni magunkat a mesterséges intelligenciára.”

Kenyeres Tamás az 5G technológia felhasználási területeinek kapcsán megemlítette, hogy „Elértük azt a pontot, ahol a technológia már mindenki számára hozzáférhető és az élet minden területén fel tudjuk használni. Az 5G hálózatok sebessége minden eszköz és alkalmazás működését segíti, hamarosan pedig olyan funkciókkal találkozhatunk, amelyek rengeteg mindennapi folyamatot lerövidíthetnek.”

Ezt követően Nemes Orsolya, az új, digitalizációval kapcsolatos munkakörök megjelenése kapcsán kifejtette, hogy Nagyon érdekes lesz látni, hogyan alakulnak át a munkaköreink a robotok és a mesterséges intelligencia térnyerésének hatására, és ez milyen hatással lesz az egyénekre, közösségeinkre és társadalmainkra. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy lépést tartsunk a változásokkal és ezek kezelésére felkészüljünk. Az idők kezdete óta azon igyekeztünk, hogy kiterjesszük a valóság határait, most pedig olyan változások előtt állunk, amelyek alapjaiban változtathatják meg az életünket és mindazt, amit eddig alapvetésnek hittünk.”

Az esemény zárásaként Kömlődi Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy „Bizonyos munkahelyek megszűnhetnek a technológiaváltás következményeként, ugyanakkor legalább annyi új munkahely is létrejön majd. A jövő az ember-gép együttműködéseké, amelyekben sokkal szélesebb körben és mélyebben használhatjuk a kreativitásunkat.”  

„A Samsung innovatív megoldásai formálják a jövőt és a digitális trendeket. Ahogyan az elmúlt harminc évben, úgy a következő évtizedekben is arra törekszünk, hogy a felhasználók számára jövőbemutató, biztonságos és hosszú távú használatra tervezett eszközöket, megoldásokat nyújtsunk” mondta Samu Zsófia, a Samsung Electronics Magyar Zrt. kommunikációs vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS