Egyre több adatot kérnek a kormányok az Apple-től

2018. 12. 27., 10:00

Az Apple jelentése szerint 2018 első felében majdnem tíz százalékkal nőtt a mobilokra és 25 százalékkal a felhasználói fiókokra vonatkozó adatigénylések száma.

Az Apple minden eddiginél nagyobb átláthatóságra törekszik a céghez befutó adatigénylések terén. Korábban csak PDF-en adta ki jelentéseit, mostantól viszont új, interaktív webhely segíti az adatok értelmezését – írja a Computerworld.

Ötven országból összesen 32342 adatigénylés futott be a céghez 2018 első felében – kilenc százalékkal több, mint egy évvel korábban a hasonló időszakban. A kormányok 163 823 eszközzel kapcsolatban kértek adatokat. Az Apple a kérések nyolcvan százalékát elégítette ki. A cég szerint ezek a kérések olyan azonosítókra vonatkoztak, mint például a termék sorozatszáma.

A legtöbb, 13704, igény Németországból érkezett, és csak második az Egyesült Államok 4570 adatkéréssel. A német hatóságoknak az ellopott iPhone-ok utáni nyomozásokhoz volt szükségük ennyi adatra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS