Egyre több adatot kérnek a kormányok az Apple-től

2018. 12. 27., 10:00

Az Apple jelentése szerint 2018 első felében majdnem tíz százalékkal nőtt a mobilokra és 25 százalékkal a felhasználói fiókokra vonatkozó adatigénylések száma.

Az Apple minden eddiginél nagyobb átláthatóságra törekszik a céghez befutó adatigénylések terén. Korábban csak PDF-en adta ki jelentéseit, mostantól viszont új, interaktív webhely segíti az adatok értelmezését – írja a Computerworld.

Ötven országból összesen 32342 adatigénylés futott be a céghez 2018 első felében – kilenc százalékkal több, mint egy évvel korábban a hasonló időszakban. A kormányok 163 823 eszközzel kapcsolatban kértek adatokat. Az Apple a kérések nyolcvan százalékát elégítette ki. A cég szerint ezek a kérések olyan azonosítókra vonatkoztak, mint például a termék sorozatszáma.

A legtöbb, 13704, igény Németországból érkezett, és csak második az Egyesült Államok 4570 adatkéréssel. A német hatóságoknak az ellopott iPhone-ok utáni nyomozásokhoz volt szükségük ennyi adatra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS