Egy megállapodás is középpontba került az innovációs konferencián

Egy megállapodás is középpontba került az innovációs konferencián
2018. 11. 01., 09:00

Az innovációs célú közbeszerzések elterjedésének előmozdítása érdekében kötött együttműködési megállapodást az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Közbeszerzési Hatóság. A szakmai összefogás támogatja a Magyar Kormány céljait és az innováció élénkítését.

Az együttműködési megállapodást Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter és Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke ünnepélyes keretek között írta alá a Közbeszerzési Hatóság „Középpontban az innováció” című konferenciáján.

A Közbeszerzési Hatóság egyik kiemelt célkitűzése, hogy támogassa a környezetkímélő, a fenntartható és az innovatív közbeszerzések elterjesztését, legyen szó építési beruházások megvalósításáról vagy termékek és szolgáltatások beszerzéséről.

A Közbeszerzési Hatóság tematikus képzései és konferenciái a közbeszerzési jogalkalmazás megkönnyítését, valamint a rendeltetésszerű joggyakorlat elterjesztését segítik elő. Az idei konferencián az innovációs előnyök megismertetése és kiaknázása volt terítéken.

A kormány kiemelt stratégiai célja az innovációs, illetve kutatás-fejlesztési tevékenység élénkítése. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a Közbeszerzési Hatóság ezért együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy fokozzák az innovációs célú közbeszerzések hatékonyságát és elterjedését.

„Kiemelt feladatunk, hogy megteremtsük az innovatív közbeszerzések előmozdításának lehetőségeit, megismertessük a szakemberekkel a nemzetközi és hazai szabályozást, és az elérhető jó gyakorlatokat. Célunk az is, hogy a hazai vállalatok hatékonyságát ily módon növeljük. A tapasztalatcsere elősegítésével szeretnénk erősíteni a hazai kis- és középvállalkozások innovációs képességét, a versenyképesebb technológiák megjelenését” – érvelt Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Közbeszerzési Hatóság innovációs útmutatót készített, amelyet a megállapodásban foglaltak szerint folyamatosan frissítenek; közösen további konferenciákat szerveznek; illetve együttműködnek az innovatív szempontok közbeszerzési eljárásokba történő beépítése érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS