Alsómocsolád, Nagypáli, Füzérradvány, Rábapordány, Bakonysárkány: „Az Év Digitális Faluja”

2021. 09. 21., 20:00

Az innovációt, a közösségépítő energiát díjazzuk az Év Digitális Faluja díjjal. Azokat a kistelepüléseket, amelyek a legtöbbet tették egy jobb lakókörnyezet és erősebb közösség 21. századi megoldásokkal történő létrehozásáért – fogalmazott Feldman Zsolt „Az Év Digitális Faluja” díjátadó ünnepségen.

Az innovációt, a közösségépítő energiát díjazzuk az Év Digitális Faluja díjjal. Azokat a kistelepüléseket, amelyek a legtöbbet tették egy jobb lakókörnyezet és erősebb közösség 21. századi megoldásokkal történő létrehozásáért – fogalmazott Feldman Zsolt „Az Év Digitális Faluja” díjátadó ünnepségen.

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a zsűri elnöke köszöntötte azt az öt kistelepülést, amely eredményesen pályázott a Digitális Jólét Program pályázatán. Mint fogalmazott, egy kistelepülésen élő számára a megfizetett munkahely, az ott elérhető szolgáltatások színvonala mellett fontos a lakóhelyük által nyújtott élet minősége. A kiválasztott települések a technológia lehetőségeit kihasználva teremtenek élhetőbb lakókörnyezetet, hoznak létre más települések számára is példaként szolgáló megoldásokat a közösség igényeire építve.

Az államtitkár a fenntartható épített és természeti környezet kategóriában a Zala megyei Nagypáli településnek díjat is adott át, akik a helyi energiaforrásokra építve, azokat digitális rendszerek segítségével optimalizálva hoztak létre egy olyan fenntartható energiarendszert, amely révén a kistelepülés mindent megtesz a maga energiafogyasztáshoz kapcsolódó környezetterhelésének csökkentésére. Örömtelinek nevezte, hogy egy kisebb közösség is megtalálja azokat a megvalósítható eszközöket, amellyel hozzá tud járulni egy fenntarthatóbb környezet megteremtéséhez.  

A díjakat idén először osztották ki a digitális innovációt alkalmazó, 5000 fő alatti települések képviselőinek. Alsómocsolád, Nagypáli, Füzérradvány, Rábapordány és Bakonysárkány az idei díjazott. Öt kategóriában hirdettek győztest: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, innovatív gazdasági ökoszisztéma és a Digitális Jólét Program különdíja.

AM Sajtóiroda
Fotó: Vermes Tibor

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS