3 harc, amivel megnyerheted a digitális transzformációs csatát

2019. 01. 16., 10:15

Azok a szervezetek, amelyek vezetői számára a digitalizáció mindössze egy befektetés menő IT technológiákba, nagy valószínűséggel nem tudnak megfelelni az új évszázad kihívásainak. Ez volt az egyik fő üzenete a Games for Business által szervezett webináriumnak.

Matteo Mangione, az Excellence Education ügyvezető igazgatója volt az esemény meghívott vendége, aki megosztotta multinacionális pénzügyi értékesítési szervezeteknél nemzetközi digitális transzformációs projektekben szerzett tapasztalatait.

A beszélgetés, melyet Filák Péter, a Games for Business üzletfejlesztési vezetője moderált, a Gartner egy friss tanulmányának körüljárásával kezdődött, amely szerint a vizsgált vállalatvezetők 60 százaléka szerint cégeik üzleti modellje a következő néhány évben teljes átalakuláson fog átesni technológiai változások következtében.

Mangione azt javasolja, hogy helyezzük a digitalizációt stratégiai szintre a szervezetben, ahol az egész környezetnek új típusú kompetenciákkal kell alkalmazkodnia az új technológiákhoz és folyamatokhoz. Nem elég csupán a meglévő folyamatokat digitalizálni ha a lehető legtöbb előnyét ki akarjuk aknázni a digitalizációnak, hiszen az jóval túlmutat az automatizáció révén elérhető hatékonyságnövelésen és költségcsökkentésen.

A digitális értékesítési folyamatok menedzselésében sikeres vállalatok leginkább a humánerőforrásaik tudás és kompetencia fejlesztésébe fektetnek, hogy a munkatársak megértsék, hogyan tudnak hozzáadott értéket teremteni ügyfeleiknek digitális eszközök segítségével az értékesítési folyamatban.

A digitális jelenlét természetesen nem helyettesíti a személyes kapcsolatokat. Az új eszközök és csatornák újabb lehetőségeket teremtenek arra, hogy az ügyfeleket még gyakrabban elérjük és közelebb hozzuk. Olyan eszközökre van szüksége az értékesítési szakembereknek, amelyekkel könnyen és gyorsan összegyűjthetik ugyanazt az információt, amit az ügyfelek is megtalálnak, amikor befektetési vagy vásárlási döntéseket készítenek elő.

Azt kell elsősorban átgondolniuk, hogy a digitalizációval miként fejleszthetik kapcsolatukat meglévő és potenciális ügyfelekkel.

Az új lead-ek generálásától az utánkövetésig az egész értékesítési folyamatot újra kell gondolni olyan eszközök bevonásával, amik hatékonyságot, termelékenységet és bevételeket növelnek. Mangione szerint nincs egyetlen jól bevált módszer, ami a leghasznosabb az értékesítési szervezetek digitalizációs folyamatában.

Ki kell alakítaniuk egy digitális kultúrát a cégben 3 fő „harc” mentén:

1. Harc a digitális tudatlansággal. Fejleszteni kell a különböző szerepek digitális IQ-ját.

2. Harc a digitalizációtól való félelemmel. Meg kell határozni minden feladat elvárt teljesítménymutatóját, és ki kell alakítani a folyamatokat, amik támogatják az átállást az újfajta munkavégzésre.

3. Gyakorlati közösségeket kell formálni, ahol az emberek megosztják a tapasztalataikat és a legjobb digitális gyakorlatokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS