Vállalati hitelezés: ambiciózus Erste- és Budapest Bank-tervek

2019. 11. 19., 07:25

A vállalati hitelezés területén több hazai bank is ambiciózus tervekkel állt elő.

Mint arról a KAVOSZ szakértői már korábbi bejegyzésükben beszámoltak, a vállalati hitelezés – a gazdasági növekedés lassulását prognosztizáló előrejelzések ellenére – dinamikusan bővül. Nem véletlen, hogy ezen a területen a hazai bankok is ambiciózus tervekkel álltak elő. Az elmúlt hetekben az Erste Bank és a Budapest Bank célkitűzéseit ismerhettük meg.

Az Erste Bank néhány hete jelentette be, hogy öt éven belül a legnagyobb vállalati hitelezővé akar válni Magyarországon. A nagyszabású tervet a dinamikus növekedésre alapozzák Jelasity Radován csapatában: az újonnan folyósított hitelek összege 2019 első nyolc hónapjában elérte a 164 milliárd forintot, ez 13 százalékkal több, mint a tavalyi azonos időszakban.

Hasonló eredményekről számolt be a Budapest Bank is: a pénzintézet hazai kis- és középvállalatokra szakosodott vállalati üzletágában 2019. első félévében az új hitelkihelyezések összege meghaladta a 204 milliárd forintot, ami 44 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Mindkét hitelintézet partnere a KAVOSZ Széchenyi Kártya Programjának is. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és Széchenyi Forgóeszközhitel mind az Ersténél, mind a Budapest Banknál igényelhető, utóbbi az Agrár Széchenyi Kártya és a Széchenyi Beruházási Hitel konstrukcióban is együttműködik.

További részletek a KAVOSZ oldalán.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 10., 11:53
Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
2022-08-13 09:45:00
Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS