Krisán László: 2024-ben változatlan feltételekkel folytatjuk a Széchenyi Kártya Programot

Krisán László: 2024-ben változatlan feltételekkel folytatjuk a Széchenyi Kártya Programot
2023. 11. 24., 13:10

A beruházásokat azonban továbbra is szükséges ösztönözni, ezért 2024-ben változatlan feltételekkel folytatjuk a Széchenyi Kártya Programot, annak beruházási célokat segítő finanszírozási lehetőségeit, közöttük a Széchenyi Lízing Max+-t is – mondta el Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Lízing Szakmai Napon.

A Magyar Lízing Szövetség éves konferenciáján megtartott, „A kkv-szektor támogatása nemzetgazdasági prioritás” című előadásában Krisán László a kkv-k számára jövő évtől is elérhető Széchenyi Kártya Program keretében igényelhető, államilag támogatott finanszírozási konstrukciókat mutatta be.

„A Széchenyi Kártya Program 2002-ben indult, azóta 620 ezer vállalkozástól beérkező, 11 ezer milliárd forint értékű igénylés áll mögöttünk, amelyből 480 ezer ügylet kapcsán meg is történt a szerződéskötés 7600 milliárd forint összegben. Csak a 2023. évben benyújtott kérelmeket tekintve jelenleg megközelítőleg 70 ezer igénylésnél tartunk, 2600 milliárd forinttal” – összegezte az elmúlt évek fő eredményeit Krisán László.

Rendkívül nehéz év áll a kkv-k és a pénzügyi szektor mögött, a beruházások száma 70 százalékkal esett vissza a kedvezőtlen piaci körülmények miatt – hangsúlyozta a vezérigazgató. hozzátéve: „A beruházásokat azonban továbbra is szükséges ösztönözni, ezért 2024-ben változatlan feltételekkel folytatjuk a Széchenyi Kártya Programot, annak beruházási célokat segítő finanszírozási lehetőségeit, közöttük a Széchenyi Lízing Max+ -t is. Különösen jó hír, hogy az Európai Bizottság döntése alapján további fél évvel, 2024. június 30-ig meghosszabbításra került az ún. válságtámogatási jogcímen történő támogatásnyújtás lehetősége, megemelt támogatási keretösszeg mellett, amely igen kedvező feltételek a Széchenyi Kártya Programban szintén elérhetőek lesznek a vállalkozások számára.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS