Ez eldőlt: ennyivel fenntarthatóbb az elektromos repülő

Ez eldőlt: ennyivel fenntarthatóbb az elektromos repülő
2024. 01. 25., 14:10

Világelső összehasonlító elemzés jelent meg arról, hogy mennyivel fenntarthatóbb egy elektromos, mint egy fosszilis üzemanyaggal működő repülőgép. Az eredmény annak ellenére sem volt borítékolható, hogy egy e-repülő az üzemeltetése közben nem szennyez. Az életciklusára vetítve ugyanis árnyaltabb a kép.

Sosem jelent még meg ennyire egyértelmű összehasonlító elemzés arról, hogy mégis mennyivel járna jobban a klímánk, ha a gépkocsik mintájára a fosszilis üzemű repülők helyett is elektromos gépeket használnánk. Ez azért fontos kérdés, mert tisztában kell lennünk a környezetbarátnak nevezett eszközeink teljes életciklusára vetített hatással - enélkül ugyanis nem lehetünk biztosak benne, hogy a kiválasztott EV vagy a légi utazáshoz igénybe vett repülőgép tényleg alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár-e, mint a fosszilis üzemű társa.

Ezért kell életciklusra vetítve számolni

A svéd Chalmers Műszaki Egyetem kutatói számára egyértelmű volt, hogy a teljes képhez egy repülőgép egész életciklusára (a gyártástól a leselejtezésig) vetített karbonlábnyommal kell számolni. A korrekt hozzáállás valóban ez, hiszen egy elektromos autó esetében sem feltétlenül egyértelmű, hogy alacsonyabb emisszióval jár. Ez gyakran csak ott igaz rá, ahol használják, nem pedig ott, ahol az alkatrészeit (például az akkumulátorát) előállítják.

A világ első ilyen életciklus-ellenőrzéséhez a tudósok 1-1 azonos kategóriájú, kétüléses repülőgépet vettek alapul, azzal a különbséggel, hogy az egyik tisztán elektromos, a másik pedig fosszilis üzemanyaggal működik.

A International Journal of Life Cycle Assessment folyóiratban közölt tanulmányból kiderül, hogy az elektromos repülőgépek jelentős éghajlati előnyökkel járhatnak, de csakis akkor, ha zöld árammal (vagyis például szél-, vagy naperőműben termelt villamosenergiával) töltik őket. A kutatás egy kétüléses, tisztán elektromos meghajtású repülőgépre, a Pipistrel Alpha Electrora összpontosított - ezt hasonlították össze közvetlenül egy vele egyenértékű, fosszilis üzemanyaggal működő modellel.

Ennyivel jobb az elektromos repülő

A kutatócsoport megállapította, hogy az elektromos repülőgép várható élettartamának mindössze egynegyedét követően jelentősen kisebb az éghajlatra gyakorolt hatása, mint a fosszilis üzemanyaggal működő repülőgépé - de még egyszer: ez kizárólag akkor igaz rá, ha megújuló energiával, nem pedig karbonkibocsátó erőműből származó árammal működik. Ez jelentős eredmény, figyelembe véve, hogy a légi közlekedés a globális szén-dioxid-kibocsátás mintegy két százalékáért és az összes klímaváltozásra gyakorolt hatás négy százalékáért felelős.

A tanulmány vezető szerzője, Rickard Arvidsson hangsúlyozta: a kis elektromos repülőgépek akár 60 százalékkal kisebb éghajlati és egyéb környezeti hatással járhatnak, mint a velük egyenértékű, fosszilis üzemanyaggal működő repülőgépek. Az ásványi erőforrások szűkössége tekintetében viszont kompromisszumra kényszerülünk, hiszen az elektromos repülőgépek gyártásához szükséges nyersanyagok kb. 50 százalékkal nehezebben hozzáférhetők, leginkább az akkumulátorokban lévő ritka fémek miatt.

A kutatás során kiderült, hogy az elektromos autókhoz hasonlóan az elektromos repülőgépek klímára gyakorolt hatása is nagyobb, amikor a repülőgép vadonatúj (éppen ezért számoltak a várható életciklusa első negyedével), mivel az akkumulátorok gyártása jelentős mennyiségű energiát és erőforrást igényel. Idővel azonban, ahogy az elektromos repülőgép használatba kerül, a relatív hatás csökken és kézzelfoghatóvá válnak a kibocsátásmentes elektromos meghajtásból származó előnyei.

Az elektromos gépek kb. 1000 repülési óra után előzik meg a fosszilis üzemanyaggal működő repülőgépek klímakárosító hatását, így lényegesen környezetkímélőbbek fosszilis társaiknál, tekintve, hogy a vizsgált a Pipistrel Alpha Electro becsült élettartama legalább 4000 óra, így négyszeres a megtérülési ideje.

A kutatók a pozitív eredménytől függetlenül kiemelték, hogy az akkumulátorok továbbfejlesztése rendkívül fontos, ha tovább akarjuk csökkenteni az egy életciklusra eső karbonlábnyomot. Ezen a ponton külön kitértek a lítium-ion akkumulátorokra, amelyek fejlesztése nagyban javíthatja az elektromos repülőgépek környezeti teljesítményét, és még előnyösebbé tehetik azokat a fosszilis üzemanyaggal működő repülőgépeknél. Az új akkumulátor-technológiákat, köztük a lítium-kén akkumulátort szintén megemlítették, mint lehetséges alternatíva.

Gábor János

Főoldali kép: Laurence Butcher, Pipistrel

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-22 09:10:00
Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is – derül ki a Bank360.hu elemzéséből, amely szerint a lakosság készpénz- és hitelállománya is csúcsot döntött.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS